Skoda Monte Carlo

Първото електрическо Porsche с цена от 152 000 евро (Видео)

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Реклама Opel Stock
Днес Porsche разкри официалните подробности за първия в историята си изцяло електрически сериен модел Taycan, за който от легендарната компания коментират, че поставя началото на една нова ера за компанията.

Електрическата задвижваща система на модификацията Taycan Turbo S идва с мощност от 761 конски сили, докато при Taycan Turbo показателят е 680 консик сили. Първият от автомобилите е в състояние да предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди, докато на вторият са необходими 3.2 секунди. Разлики съществуват и в автономността на двете вересии- при първата тя е 412 километра, а при втората е 450 километра. И двете коли, които са с по четири задвижващи колела, предлагат възможност за развиването на максимална скорост на движение от 260 км/ч.

С базова цена от 153 136 евро за версията Taycan Turbo и 185 456 евро за Taycan Turbo S за територията на Германия, четиривратият електромобил ще получи и версия Taycan Cross Turismo към края на следващата година.



В оборудването на Taycan са включени всички високотехнологични системи за повишаване на комфорта и безопасността, с които разполага в момента Porsche, адаптивно окачване с автоматично регулиране в реално време Porsche 4D Chassis Control, четири режима на работа- Range, Normal, Sport и Sport Plus, а бъдещите ми собственици ще могат да разчитат и на две товарни отделения- под предния капак с вместимост от 81 литра и в задната част с полезен обем от 366 литра. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024