New Dacia Duster

Електромобилът Volkswagen ID.3 с повече от 30 000 резервации

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Реклама Nissan X-Trail
Днес, броени дни преди световната му премиера на международното изложение във Франкфурт (IAA), Volkswagen обяви, че изцяло новият и 100% електрически модел на компанията- ID.3, е получил повече от 30 000 резервации, като по- голямата част от тях са направени от потребители от Германия, Холандия, Норвегия, Швеция и Великобритания.

"Преди IAA ние вече постигнахме нашата цел от 30 000 резервации за серията ID.3 1ST ", коментира Юрген Стакман, член на управителния борд на Volkswagen Passenger Cars. "Този успех демонстрира това, че ID.3 идва точно в правилния момент. Все повече хора искат да преминат към електрическата мобилност"

От Volkswagen споделят, че с ID.3 марката поставя началото на нова ера, като електромобилът се явява първото предложение от едно изцяло ново семейство 100% електрически автомобили, с които от компанията направят този вид превозни средства по-привлекателни и по-достъпни за потребителите.

Базовата цена на ID.3 за Германия ще бъде под 30 000 евро, а тази на пилотната серия ID.3 1ST е под 40 000 евро.

Volkswagen ID.3 ще се предлага в три основни версии в зависимост от капацитета на интегрираната на борда батерия. Базовата модификация ще разполага с батериен блок с капацитет от 45 kWh, средното ниво с такъв от 58 kWh, а топ предложението със 77 kWh. В зависимост от избора си, бъдещите собственици на електромобила ще могат да разчитат на свободен пробег в чист електрически режим от 330 до 550 километра. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Tesla

Tesla представи Model 3 Performance (Видео)

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA Seat

CUPRA показва нови Formentor и Leon на 29 април

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely

smart Concept #5 с премиера на Автосалон Пекин 2024

Апр 23, 2024