Дразнител в колата: Електрониката повече ни пречи

Най-досадна се оказа системата за поддържане на лента
3 сеп 2019 20:15,
12
Дразнител в колата: Електрониката повече ни пречи
Снимка: архив Reuters

Според мнозина, електронните системи за помощ на водача са загуба на пари за опции със съмнителна надеждност. Те често карат "щастливия" собственик по-често да посещава сервизите и да си създаде сериозни трудности, ако реши след известно време да продаде колата автомобила си.

Освен това, много от тези системи не работят в реалния свят или ползата им е минимална, ако въобще има такава. Което не е нищо ново. Не всички собственици на автомобили одобряват работата им (или самото им съществуване) в съвременните превозни средства,у което личи от проведено наскоро проучване.

Въпросното изследване на JD Power в САЩ засегна 20 хиляди собственици на автомобили от 2019 г. След първите 90 дни от покупката им те споделиха своите виждания за работата на 38 електронни системи.

Най-много оплакванията предизвикаха асистентът за поддържане на избраната за движение лента и нейните производни. 23% от анкетираните намират такива системи за досадни, от които 61% просто ги изключват. Други 21%, които са по-малко радикални и не смятат работата на асистенти за досадна, тъй или иначе също са спрели да използват тази функция.

Като цяло броят на тези, които са прекъснали работата на тези системи, надхвърля една трета от анкетираните. Проучването също така повдигна въпроса за удовлетворението от Apple CarPlay и Android Auto системите. От всички респонденти 69% притежават автомобили с такива системи, като 68% от тях са оттоворили, че в следващия си автомобил биха предпочели да имат стандартна навигационна система.

Въпреки това, бяха идентифицирани няколко лидера, в които електронните системи за помощ и тяхната работа в най-голяма степен са се харесали на собствениците: Hyundai Kona, Toyota C-HR, Kia Forte, Chevrolet Blazer, Porsche Cayenne, Ford Expedition. Най-много точки обаче събра Kia Stinger - 834 от 1000 възможни.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
panov преди 4 години
Стандартен Ситроен ХМ. Абсолютно всичко след него е съвършено малоумно и безсмислено. Има всичко необходимо, достатъчно мощен и надежден електронен пакет, и не дразни,което е най-важното условие. И е кола,дето работи, без да и светкат ламбите,щото некой некъде пръднал,или да те забива в лимп режим по магистралата,щото духнал вятър на плутон. Само че в БГ дори и той подрусва,ако и да е леко. Но нали трябва всичко да е заоблено,фиешън и модиерно.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На калпави системи са им криви пътищата.Истината е, че тези системи се правят за да се изчопли още по някое евро от потребителите. А се влагат възможно най-евтините компоненти произведени някъде си и програмирани чрез аутсорсинг в Индия или Източна Европа.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно. На приятели и познати съм им го казал още преди 2010г, когато започнаха да излизат екраните в колата. Игри ли играем или шофираме, дразнещо е.
7
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате тук в Австрия да видите как всички системи работят без проблемно. Но тези системи са направени за хубави пътища. Представям си в тикволандия тези системи как ще се побъркат. Като друсне пет шеснайсе пъти по дупките и като се люшне стотина пъти по дунавските вълни на лентореза и направо всички системи ще разбягат като луди и никога няма да се върнат.
6
6
 
9
 
! Отговори
да преди 4 години
Да по българските потрошени пътища където непрекъснато заобикаляш дупки е ужасно досадна. В нормална държава с нормални пътища вероятно би била полезна. Не вярвам за нас да са мислили, като са я правили.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То говоренето е нищо, все пак едноръките могат да шофират, ами четене и писане на вайбър и уотс ъп ?!?! МНого често гледаш назад в огледалото и ти става ясно, ще онзи зад теб въобще не гледа в пътя, а нещо долу пред себе си и съвсем не мисля , че са се втурачили така усилено в достойнствата си.....
4
0
 
2
 
! Отговори
Миро преди 4 години
А в *** пиукат ли, защото аз не виждам маркировка?
3
7
 
5
 
! Отговори
Ауди А6 преди 4 години
Сензорите при паркиране на Ауди А6 последен модел пиукат и на 10 см и на 30 см разтояние от друга кола , как да няма да дразни?Тва нормално ли е???
2
0
 
28
 
! Отговори
х преди 4 години
мноу се нервя като видя някоя кифла или кроасан да говорят по телефона докато шофират
1
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основният дразнител в личния ти автомобил е твоята собствена жена, която вечно мрънка или ти натяква нещо.Или съпругът, който непрекъснато ти прави забележки, докато кормуваш, защото още когато е бил малък му е внушено, че някои неща жените не ги могат. Но не се лишава от удоволствието да си пийне, когато сте на гости и после ти да караш колата на връщане. Но той да ти дудне, че не го правиш достатъчно добре.