Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2019 10:40 - Времето за отслабване
Автор: milaivanova2 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2350 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Знаете ли, че след 25-годишна възраст повечето хора качват средно по половин килограм всяка година? И аз не бях се замисляла! В резултат на това, когато навърша 50 години ще съм натрупала 11 килограма свръхтегло, дори и на младини да съм била с идеалното. Е, все пак, има доста хора със стройна фигура и здраво тяло. Те обаче имат обща характеристика. Повечето спортуват, никога не преяждат и пият много вода. Това всички го знаем, но си имаме и много оправдания, за да не го правим: „ Нямам време за спорт.“ „Боли ме нещо..“. „Напълнях от стрес.“ „После ще го мисля, ще отслабна“. „Това огледало ме прави дебела, не мислиш ли?“ Оправданията са безкрайни. В същото време, ако попитате който и да е човек с наднормено тегло, кои са нещата, които трябва да направи, за да отслабне, веднага отговаря: „движение“ и „правилно хранене“. И оттам спиралата с оправданията тръгва. Затлъстяването разболява, знаете го. Преди да започнете да отслабвате, направете медицински преглед, за да сте наясно какво се е случило досега с вашето здраве.

В предишната статия, говорихме защо диетите не успяват и от опита си, който имам, ще ви споделя, че ако беше така, нямаше да има хора с наднормено тегло. Чували сте лекарите, които ви казват „трябва да отслабнеш“, но за вас това е ясно. Въпросът е как? С какво? Кога? И кое е правилното? Има и още нещо освен правилно хранене, движението и водата. Това е промяната в начина на живот. Нагласата. Промяната на поведението. Изоставянето на вредни навици, които са попили в нашия мозък и той продължава да следва тези модели несъзнателно. Какво имам предвид? Всички ние генерираме поведения, които са ни дадени добронамерено от нашите родители, приятели и учители още като деца, в така наречения впечатлителен период, още преди седмата ни година. Може някой, някога да ни е казал: „ Не можеш да станеш силен, ако не си изядеш яденето“, или „ Храна не се хвърля“, или „ По света има деца, които умират от глад“. Тези неща попиват в мозъка ни, впоследствие формират хранителните и поведенческите ни навици! Всички ние имаме различни истории, различни гледни точки и уникални начини да филтрираме постъпващата в мозъка информация. По същия начин имаме и уникални причини да искаме да осъществим някакви положителни промени в живота си. За да отслабнем, трябва да изоставим ограничаващите модели, които несъзнателно следваме- в този случай да не хвърляме храната, а да я изядем цялата,да чувстваме вина, ако не си изядем всичко, защото има деца, които гладуват, да ядем, защото трябва да сме силни, за да не ни победят...и т.н. Как ? Вашите причини да отслабнете в момента са приоритет, вашите цели вече са по- важни за живота ви и ще бъдат движещата сила, която ще ви тласка да успеете!

Но да започнем подред...

1.     Правилното хранене

Това понятие  наистина означава ядене на прясна храна, без шумящи опаковки, проста както изглежда, апропо, като начало без чипсове, торти, пасти, кексове, дори и шоколад, за да влезете в страхотна форма. Но това си го знаете. Повече проста храна, без обработка- повече въздух за организма и по-стройно тяло. Така че колкото по-бързо елиминирате водещите към натрупване на мастни депа храни, толкова по-добре. Повечето хора използват храната като успокоително. Някои хора преяждат, когато са стресирани, потиснати или разстроени, ядат за утеха- но за жалост утехата свършва с последната хапка. Ето това е емоционалното хранене. Повечето хора го бъркат с физическия глад! Никой не е напълнял от това, че се е хранил, когато е бил гладен. Затова решението е да ядете само, когато сте гладни физически и да спирате, когато тялото се е заситило. Като начало. И ако сте ядосани, не посягайте към храната, изкарайте си го със спорт или пийте вода. По-безопасно е. За подреждането на хранителен режим, съобразен с вашите хранителни навици има много литература и диетолози.

2.     Повече движение

Това включва аеробно движение- ходене, каране на велосипед, джогинг, елекрическа бягаща пътека, гимнастика и много други. „Колкото повече- толкова повече“ , казал Мечо Пух. И тук е така. Започнете с 30 минутна разходка и постепенно увеличавайте. Преди всичко, важно е как се мотивирате. За жалост

, много хора са експерти в изкуството да се разкандърдисват от движението, което води до изгаряне на мазнини, наред с „изкуството“ на протакането по отношение на влизането във форма чрез движение. Всеки ден разговарям с хора, които са мотивирани да се грижат за децата си, да ходят на работа, да ходят на кино , да гледат телевизия или да висят часове в интернет, но по някаква необяснима причина не са мотивирани да се размърдат и да поизгорят тлъстините си. И тук използвайте силата на ума си и не отлагайте, все пак, най-важният човек сте вие. Не е трудно да си свършите работата, когато осъзнаете, че движението е живот!

3.     Пиене на вода

Всички сме чували, че човешкото тяло е 70% вода. Знаем за какво е полезна. Но не пием достатъчно вода. Вашето тяло губи около 100 мл. вода на час. Затова трябва да изпивате около 2л. вода на ден. Обезводняването предизвиква главоболие и не само. Когато почувствате жажда, вече е твърде късно- вече сте се обезводнили. Така че за да отслабнете, започнете да пиете вода. Пийте вода през целия ден.

4.     Промяна в начина на живот

Звучи стряскащо! Това означава да използвате силата на ума си, за да отслабнете отвътре навън. Вашият ум е най-могъщият ви съюзник за постигане на идеалното тегло. Запомнете, вашата нагласа е многократно по-важна от диетата. Ключът към всяко успешно начинание е да бъде започнато. Забравете за отслабването и се съсредоточете върху онова, което искате. Вие сте най-важният човек. За да успеете трябва да превърнете себе си в приоритет. Много психологически стратегии подпомагат отслабването. Много често за отслабването е нужен другар и опора в начинанието, компания в разходките. Група за разходки е чудесен пример! Позитивният вътрешен диалог, медитация, масажи, молитва са все начини за повдигане на духа и храна за ума. Изпробвайте всички начини, по които може да промените мисленето си. Спомнете си крилатата мисъл на Хенри Форд: „ Независимо дали смятате, че можете или смятате, че не можете, вие винаги сте прави.“

Пораженците подхождат към живота с нагласата „ горкичкият аз“.

Победителите подхождат към живота с нагласата „ ще се оправя“.

Е, пренастройването на мисленето много прилича на тренировка на тялото. Някои правят няколко тренировки и веднага им личи, други трябва да спортуват по-дълго, докато постигнат резултат. Ако сте с наднормено тегло от години, с установен начин на живот и обусловени вярвания и навици, които не ви помагат, ще се наложи да работите върху себе си дълго и да потърсите допълнителна помощ. Но това означава единствено, че може да се справите. Времето за постигане...зависи от това- колко обичате себе си!

За консултации и прегледи тел. 0895450318 
imageimageimage



Тагове:   отслабване,   за,   времето,


Гласувай:
4



Предишен постинг

1. ard - :)
30.08.2019 10:49
Има много начини за отслабване, важно е да има желание.
Може да правите и по-често секс, също помага.
цитирай
2. анонимен - Сексът помага за отслабването к...
01.09.2019 10:52
Сексът помага за отслабването колкото и яденето на торта. За да изгорите 100 kkal трябва да правите 2,65 часа интензивен секс. Той обаче е необходим за положителните емоции и за доброто фукциониране на метаболизма, за осигуряване на правилните за вас реакции към ситуациите. Изобщо всичко прекалено е вредно - Сун Дзъ
цитирай
3. barin - Здравей, milaivanova. Навсякъде ...
04.09.2019 08:29
Здравей, milaivanova. Навсякъде методи, диети и други за отслабване. Никъде няма за напълняване, а на мен ми е нужно- с около 4-5 кг. Иначе написаното за повечето хора, че качват килца с годините е вярно.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milaivanova2
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 14241
Постинги: 4
Коментари: 12
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930