Opel Stock

Кога детската седалка е за изхвърляне или подмяна?

Кога детската седалка е за изхвърляне или подмяна?

Кога детската седалка е за изхвърляне или подмяна?

Реклама Skoda Monte Carlo
Децата се нуждаят винаги от нашите много специални грижи и защита. Това важи и за возенето им в автомобила. Всеки ден родителите превозват малките си и в този процес може да се крие смъртоносна опасност. Защо ли?

Просто казано - лошо насочените предпазни колани и детски седалки, които не съответстват на размера на детето, могат да доведат до сериозни наранявания в случай на катастрофа.

"Родителите трябва да се уверят, че децата им са правилно пристегнати в колата. Коланът при никакви обстоятелства не може да търка на врата, но той трябва по-скоро да се слага така, че да се опира на рамото", обяснява експертът по трафика Торстен Хесе от TÜV Thuringia.

В противен случай рискът от нараняване се увеличава при злополука, шията и главата на детето могат да бъдат сериозно повредени. В най-лошия случай съществува риск от удушаване или тежко нараняване на шийните прешлени. Силно усуканите или повредени ремъци не осигуряват оптимална защита в случай на удар или пълно спиране. Всеки, който не осигури децата си в превозното средство или ги вози без нужната сигурност, рискува глоба до 70 евро и наказателна точка във страната.

Torsten Hesse съветва да се използват само подходящи и одобрени детски седалки. За деца в училищна възраст са подходящи детски седалки от III клас. Те са предназначени за възрастовата група между шест и дванадесет години и за тегло до 36 килограма. За първокласниците това може да означава, че седалката трябва да се смени на клас II в началото на училището. И още нещо - детските седалки са задължителни за деца до дванадесет години или високи до 150 сантиметра. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Официални вносители- новини Ретро DS

CITROËN ЧЕСТВА 90-ГОДИШНИНАТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ „АВТОМОБИЛ СЪС 100 ПАТЕНТА” ТRACTION AVANT - видео

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024