Skoda Monte Carlo

Първият завод на POLESTAR е готов (Видео)

POLESTAR

POLESTAR

Реклама Opel Stock
Производителят на луксозни електрически и електрифицирани автомобили POLESTAR анонсира, че компанията е отбелязала два изключително важни за бъдещото си развитие постижения- получаването на категория WMI (World Manufacturer Identifier) и не по-малко важното- откриването на първото си производствено съоръжение.

Първият завод на POLESTAR се намира в Ченгду, Китай, и поставя нови измерения по отношение на поризводството на електрифицирани и изцяло електрически автомобили. В комплекса вече се осъществява сглобяването на първия модел на марката- Polestar 1, който е спортен хибриден модел с параметри на суперспортен автомобил. В завода се произвеждат автомобили както за местния пазара, така и за останалите, като първите доставки към клиенти се очаква да бъдат осъществени преди края на тази година.



Polestar 1 е двуврато, четириместно купе с хибридно задвижване, което ще предложи на водача възможност да подчини максимална мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 Нм. Тези параметри автоматично позиционират колата в сегмента на спортните, а в частност и на луксозните, автомобили.

Уникална черта на Polestar 1, заявки за закупуването на който вече се приемат, ще бъде тази, че той ще бъде в състояние да измине в чист електрически режим до 150 километра, което го поставя на върха при хибридните по този параметър. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024