Lasurit

Зареждаща станция на бъдещето на изложението „Доставчици на електроника за мобилност“ (MES)

Зареждаща станция на бъдещето на изложението „Доставчици на електроника за мобилност“ (MES)

Зареждаща станция на бъдещето на изложението „Доставчици на електроника за мобилност“ (MES)

Реклама Nissan X-Trail
Най-накрая ще дойде ли пробивът на електромобилът? Специалистите на фирмата Harting казват "да". Федералното правителство в Германия си е поставило за цел да има шест милиона електромобили по немски пътища до 2030 г. Бъдещето на мобилността е вече в националната платформа, която се занимава с тази тема от името на федералното правителство и представя първи резултати на изложението „Доставчици на електроника за мобилност“ (MES) в Берлин.

Според проучване немските автомобилисти в момента не са готови да преминат към електрически автомобил, тъй като се зареждат твърде дълго, животът на батерията е кратък и инфраструктурата на зарядните станции е твърде слаба. По този начин пробивът на електрическата мобилност зависи изключително от продължителността на процеса на зареждане и удобната за потребителя инфраструктура за зареждане. Дългото време за зареждане плашат собствениците на автомобили, за да преминат към електрическа кола.

Технологията за бързо зареждане на изложителя „Harting“ с DC заряден конектор комбо е предпоставка да се гарантира, че в бъдеще електрическите превозни средства няма да се зареждат за часове, а за няколко минути с достатъчна мощност.

Това не се отнася само за леките автомобили. Специално за електрическите превозни средства на регионалните транспортни и логистични компании бързата зареждане с постоянен ток ще стане незаменимо, за да се спазят сроковете за доставка и необходимата наличност на автопарка в бъдеще.

„MicroSNAP“ ще бъде представен на изложението MES в Берлин. Автономният шофиращ „microSNAP“ е разработен от компанията Rinspeed на швейцарския автомобилен визионер Франк М. Риндеркнехт. Rinspeed работи в тясно сътрудничество с партньорите. Ето защо Harting представя на панаира как автоматичното зареждане може да работи на зарядна станция.

Асистентът за натоварване "Kuka" вкарва в гнездото на автомобила щепсел за зареждане на Harting и спира зареждането веднага щом батерията на устройството достигне необходимото ниво. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро McLaren Mercedes-Benz

Retro Classics 2024 – Силно представяне от Mercedes-Benz

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Lamborghini Urus и като зареждаем хибрид (Видео)

Апр 24, 2024