Skoda Monte Carlo

Секунди решават живота и смъртта (Видео)

Секунди решават живота и смъртта (Видео)

Секунди решават живота и смъртта (Видео)

Реклама Honda ZR-V
Една секунда повече или по-малко няма значение при спасяването? Има! Експерти от инспекционната компания Dekra обясняват защо често има нужда да се бърза на мястото на произшествието. „След сериозни пътни инциденти всяко забавяне на спасяването при аварии може да вземе решение за живота и смъртта“, подчертава изследователят на катастрофи в Декра Маркус Егелхаф.

"Шофьорите, които своевременно образуват аварийна лента на пътя, не само увеличават шансовете за оцеляване на пострадалите, те дори сами си правят услуга, тъй като това в крайна сметка това допринася за по-бърза евакуация на мястото на произшествието", подчертава експертът.

Законът за движението по пътищата в Германия изисква в случай на спиране на движението по магистрали - както и на извънградски пътища с най-малко две ленти в една посока - да се образува спасителна лента, така че полицията и спомагателните превозни средства да могат безпрепятствено да стигнат до мястото на произшествието.




Местоположението на спасителната лента също е ясно регулирано: с две ленти трябва да се образува коридор в средата, с три или повече ленти тойтрябва да се намира между най-лявата и съседната й лента. Погледът в дясната задна част на ръката служи като напомняне: междината между между палеца и показалеца означава местоположението на пътя за достигане на произшествието от линейките и спомагателните автомобили. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Lamborghini Urus и като зареждаем хибрид (Видео)

Апр 24, 2024