Джонсън се опъва: Не 39 млрд., а 9 млрд при Brexit без сделка

Британският премиер мисли за излизането на Великобритания от ЕС
25 авг 2019 18:27, Петя Славова
62
Джонсън се опъва: Не 39 млрд., а 9 млрд при Brexit без сделка
Снимка: БТА

Обединеното кралство не е длъжно да изплати пълната компенсация в размер на 39 милиарда британски паунда (48 милиарда долара) в случай на оттегляне от Европейския съюз без споразумения за условията на Brexit.Това обяви премиера на Великобритания Борис Джонсън, цитиран от ТАСС, която се позовава на информация на телевизионния канал ITV.

Още по темата

Той заяви, че ако страната напусне Brexit без сделка, тогава тя не би трябвало да дължи неустойка на Брюксел, заяви той в евира на британския канал, предаде "Фокус".

Джонсън все пак изрази увереност в предстоящото изключване на споразумение за условията на Brexit.
"Смятам, че в момента има реален шанс да постигнем сделка, но докато достигнем съгласие сме длъжни да се подготвим да излезем ( от ЕС) без сделка. Но все пак шансовете за сделка растат", заяви британският бремиер.

С изказванията си Джонсън потвърди разпространената от медиите информация, че Лондон по свое усмотрение ще намали размера на обезщетението за излизането на страната от ЕС от 9 милиарда паунда на  милиарда ( 11 милиарда долара), ако Великобритания напусне ЕС без сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
До А сега сериозно (53):Трябва да си доста тъn да си мислиш, че 70.000.000 имат някакъв шанс успешно да изнудят 700.000.000...
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
населението на Европа е около 740 милиона и аз съм един от тях. Ти дължиш 40 милиарда и не искаш да ги плащаш. Май е време да пресметна моето и да ти сложа една лихва. Хич да не е, по мои сметки- джобни за семките ще си осигуря
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54Ти в кой клас си? Или си възрастен с трето отделение? Или пенциониран военен?Аз съм там където лаййнърците нямат капацитет да бъдат даже и с по 10 купени дипломи. Мястото им е при чумавите прасета, меко казано като тях!
43
15
 
5
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До Анонимен 52Ха на бас, че дори при Брексит без сделка, много скоро ЕС ще падне на килимчете пред Британия, да иска договор за търговия. В търговията при не-комунистически общества, няма врагове няма приятели- има търговия. Ти в кой клас си? Или си възрастен с трето отделение? Или пенциониран военен?
42
4
 
8
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Абсолютно логически и юридически издържано е, при Брексит без сделка да не се платят тези 39 мрд лири. Какво чудно има в това. Тази голяма сума е предвидена за финансов буфер при излизане със сделка, за меко излизане и покриване разноските. При излизане без сделка за какво да се плащат? Защо всички медии премълчават това, а го представят като каприз, та да заблуждават хората ????
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Това нагло какаду явно не разбира, че пазарлъците минаха и че пара ще трябва да даде! Иначе с мита ще бъде затрита цялата им икономика, понеже американците няма да им изкупуват шитовете!Разбрал е че не трябва да се дава и косъм от фъндъка на български лайнътрци от БКП.
40
5
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
На какво се дължи ли? Ами че си гледат интереса на твхните си държави без да им пука от никой. И че са естествени. Ето Тръмп рече, че не знае какво ще прави на Г7 било загуба на време. А Джонсън си вдигна крака на масичката на Макрон. Патриоти са, а са и забавни. И май имат един и същи фризьор като гледам:)))
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14И какво трябва да значи коментара ти? Каква е връзката със свинската чума?Ами че както и каквото да го мъдрите в България крайния резултат е негативен, като чумата по прасетата! Меродавието не ви спори - напротив! И както винаги е било в световен мащаб духащите са били винаги клекналите от прочутия балкански *** начело с българите. И защо е е така? Знае се!
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Хайде ставайте на ягодите български роби, че трябва да заработите 40 млрд.По-голями роби от българите работещи в България няма, това всеки го знае макър да отрича от "родоглупие".
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде ставайте на ягодите български роби, че трябва да заработите 40 млрд.
36
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нагло какаду явно не разбира, че пазарлъците минаха и че пара ще трябва да даде! Иначе с мита ще бъде затрита цялата им икономика, понеже американците няма да им изкупуват шитовете!
35
11
 
14
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Това си е чисто признание за фалит, бе... ХАХАХААААА....ДА МУ МИСЛЯТ НАШИТЕ У АНГЛИЯ.ТЕ ШЕ ПОЕМАТ ВСИЧКИ Разходи!!!
34
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците са свикнли да живеят на чужд гръб.
33
3
 
19
 
! Отговори
до 39 преди 4 години
А пък баба му е българка от Столипиново.
32
10
 
15
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Г-н Джонсън е един много мъдър политик. Защото когато Великобритания излезе от ЕС, ще се съюзи с демократична социалистическа Русия и ще влезе във Федерацията на Независимите Държави! Така двете нации ще просперират в братска прегръдка.
31
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Джонсън, някои източноевропейски пилитици, откраднаха доста пари от ЕС.Така например Боко Тиквата, треторазряднан мутра и селски тарикат за 10 години открадна 16 милиарда.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо му е етнически турчин, на майка му баща.
29
4
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Проблемът няма да бъде разрешен без намесата на ген. Борисов...
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Извинявай, ама 36 е прав. Джонсън има турски корени. И това че е роден в Манхатън с нищо не променя този факт. Не знам дали ме разбираш. И ако можеш, не се дръж като *** многознайно. Имай малко уважение към себе си.
27
2
 
23
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Не разбирам защо толкова хора се палят от излизането на Британия от ЕС. Истината е,че това е политически и инстуционен поблем,който по никакъв начин няма да се отрази пряко на нормалните,изхранващи се с труд хора.С него и без него тях ще ги товарят с все по-големи и увиличаващи се разходи за да издържат същите тези политици и инсттитуциите им.