Бързи и яростни: Да откраднеш Tesla за... 30 секунди

Колата струвала 90 хил. паунда
25 авг 2019 14:38, Нели Христова
60
Бързи и яростни: Да откраднеш Tesla за... 30 секунди
Снимка: YouTube

Охранителна камера в Лондон засне как двама крадци отмъкват Tesla за по-малко от 30 секунди. Естествено, помага им новата безключова технология.

Още по темата

На видеото, направено от камера на домофон, се вижда как единият крадец влиза през отворената порта в двора. На врата му виси електрическо устройсто с две жици. Престъпникът се приближава до къщата, протяга едната си ръка към нея, а другата към колата и магията се случва. За по-малко от 30 секнуди, Tesla-та, която струва 90 хил. паунда, светва в знак, че е отключена.

Втората фигура се появява зад колата и веднага влиза в нея, пали я и напуска двора. Съучастникът му прибира жизиците спокойно и се връща на улицата, където се качва в луксозното возило. Двамата отпрашват надолу по улицата.

Собственикът на автомобила признава, че е шокиран колко бързо се е сбогувал с колата си. Всъщност, в момента на кражбата, тя се намирала в двора на брат му, чиято Tesla била в сервиза по това време.

Да откраднеш кола с новата безключова система, оказва се, не е толкова трудно. Едниственото, което ти трябва, е устройство, което да усили сигнала от ключа, който трябва да е близо до автомобила. Няколко хиляди коли са отпътувнали към моргите на черно, докато собствениците им кротко са спели, а ключа за возилото е бил до спалнята им.

Някои коли се предават след минути на измамата. На други са им нужди само 10 секунди преди да бъдат отключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
глупости ... че нали колата веднага ще прати съобщение на апп-а и ще събуди собственика !
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да си слагат ключа в чанта блокираща сигнала. От тоя тип където използват да крадат дрехи от магазина и спират магнитните вълни. Мисля, че бяха покрити с алуминий или някакъв дуг метал.
48
1
 
8
 
! Отговори
всезнайковци преди 4 години
това е клип за да събира гледания в ютуб - Теслата не се краде - ключа има сензор и ако е в покой е изключен и никакъв код не може да се копира,освен това за да се запали си иска ПИНкод, ако е отключена,запалена и потеглила ключа с кода /не може да се копира защото е плаващ и всяка секунда е различен/се окаже извън колата те гаси,блокира колелата и вече е сгнал до полицията с координтите...в САЩ където се крадат хиляди коли на ден са миналата година само 50 Тесли са крадени всичките са намерени
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това може да се случи на абсолютно всяка кола с безключова система. Не е нещо ново, но това е проблем на собственика. Ако си оставиш портата отворена през нощта си го просиш...
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, кво пиете и пушите в тоя сайт бе? Бе, може ли да сте толкова неграмотни?Статия нямате без маса грешки и абсолютни тъпизми. Може ли да ми обясните какво са "жизиците" и как Теслата "пали" ? Какво пали, бе възпитаници на НБУ? Какви са тия "морги на черно"? Обяснете де!Защо не назначите родителите си, да ви проверяват "домашното" преди да го публикувате?Рядко неграмотна маса се подвизава в тоя сайт и пише "статии"! Тоя, Шорош от къде ви копае такива, бе ?
45
3
 
1
 
! Отговори
няма име преди 4 години
Илон определено не е целял България като маркет. Проста логика, ако е айдушка страната вносител, ще трябва колата да е оборудвана с най-последна дума на секюрити. Ако страната вносител ще е Сирия или Афганистан, тогава трябва да е оборудвана с калашници, гранатомети, и тн.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MishoА ако говориш за кражбата на твоята кола Тия ламарини ще са ефективни само ако колата ти стои постоянно в гаража . И в момента когато я оставиш някъде на паркинг пред мол или някое заведение можеш да останеш без нея . Всяка кола може да бъде открадната. Всяка кола . Достатъчно е да има някой желание и нужния опит . При мен тоя GPS traker ,алармата и пълната застраховка донякъде спасяват положението но и аз знам че няма 100% сигурно .
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MishoЕлементарно Уотсън.Малко ти е тъпичък въпроса , ама да те светна. Ще ми покаже маршрута до мястото ти с ламарините и като последна точка преди да загуби сигнала - вратата на гаража ти . Дето има ламарини отвътре , нощо че има тухли отвън . Единствения начин това да не се случи е когато я крадеш през някой от сервизните конектори да се опиташ да хакнеш "компютъра" и да търсиш къде съм скрил GPS тракера .Преди да потеглиш. А тоя който аз имам има дори сим карта и автономно захранване.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка НЕтунингована или преправена кола може да се подкара! Стига да е изправна и да е поръчана. Помня 90те, когато наште гамени се опитваха ДВА пъти да ни крадат Голфчето от паркинга-супер непрофесионалисти. Бях я направил да гасне на втората минута, ако не е запалена от който знае какво да включи. Бяха бутали, пали, гасне и... така до центъра на квартала. Сутринта звънят от районното-ваша ли е?
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО ДА ОЧАКВАТЕВ НАЙ - АЛКОХОЛИЗИРАНА ,ПИЯНДУРНИЧЕСКА ДЪРЖАВА В ЕС?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно името на колата е тесла
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не го пишете съшита за ... всички други марки? Някой го е страх, че след 5 години няма да му СВ купува дизела и газта ли?
38
3
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Не е ли странно, че инженерите на Тесла не са се сетили въобще за сигурноста на колата?
37
0
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До ИнжВероятно си прав . Няма друго обяснение . Не съм и специалист . Казвам това, което виждм в колата си . Вероятно и моята кола да е така уязвима . Е, имам и нещо вградено в електрониката /компютъра което на телефона ми ми показва точното положение на колата и маршрут дори и ако съм я дал друг да я кара а аз и телефона си стоим в къщи . Но явно няма да помогне ако колата ми е вече в гараж и я разглобяват . хахап.с. това с ключето е гениално. +++
36
0
 
8
 
! Отговори
до само питам преди 4 години
Устройството, което държи не само прави връзка с ключа за да отключи автомобила, но и записва параметрите на сигнала. Реално клонират ключа.
35
2
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До до само питамТвърде елементарно обяснение .Но може би работиБезключовата технология в моята кола явно е различна .Колата ми се отключва ако ключа е на поне метър от колата .Но момента в който седна вътре мога да чуя как допълнително се заключва волана, мога да я запаля, но в секундата в която ключа се окаже отвън ми светва индикатор че "ключа не може да бъде засечен" и колата ми спира.Сигналите за отключване и "присъствие" на ключа в колата са различни.Пак повтарям.Колата ми не е Тесла
34
1
 
6
 
! Отговори
Инж преди 4 години
До питащияВ ключа има три бобинки, по полето от които колата разбира къде е. Ако си до колата, не пали. Трябва да си вътре. Едва тогава по друга безжична комуникация от ключа, колата може да пали. Мерцедес го имат това от няколко години. А останалите да си спомнят соца - слага се допълнително ключе и... *** с предавателите и лаптопите... го духат.
33
2
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Сигурен съм че има нещо което не се съобщава в статията .А и на никой от "експертите " оставили коментари тук явно не му прави впечатление .Странно.Купих си кола с подобна безключова технология преди 6 месеца.Ключа си стои в джоба ми. Няма нужда да отключвам или да паля колата .Е ,не е Тесла но предполагам че технологията е същата. ОБАЧЕ , такава кражба не може да се случи .КОЛАТА ЗАСИЧА КЛЮЧА на около метър, отключва се и пали ДА ,но за да се кара ключа трябва да е ВЪТРЕ В КОЛАТА .ПОСТОЯННО.
32
6
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Разбирам да откраднат Порше а то некакъв дрънгел с батерия. Когато Фердинан е създал първото Порше създателя на Теслата е бил още на дедо си в скоростната кутия. А щом и нашите алгаджии почнаха да карат Тесли значи нема какво да коментираме.
31
3
 
6
 
! Отговори
Дръжка преди 4 години
И мишките започват да се дразнят веднага хахахааа