New Dacia Duster

Седанът Aurus е по-скъп от топ-Maybach!

Седанът Aurus е по-скъп от топ-Maybach!

Седанът Aurus е по-скъп от топ-Maybach!

Реклама Skoda Monte Carlo
В Москва премина откриването на първия шоурум на луксозната руска компания Aurus. По време на събитието беше обявена и цената на базовия модел – седана Senat - 18 милиона рубли /половин милион лева/. За сравнение, топвариантът с мощност 630 к.с. на Maybach S 650 струва от 15 милиона рубли / 410 000 лева/ в Русия.

В първия шоурум на марката засега е представен само моделът Senat с купе тип седан. В базовото си изпълнение машината има V-образен осмак, пълно задвижване и четиризонален климатик. Като опция се предлага пакетът “Кабинет” с отделни седалки отзад, минибар стойки за чаши със система за охлаждане или подгряване на напитките.

В откриването на шоурума взеха участие министърът на промишленоста на Русия Денис Мантуров, генералният директор на компанията Aurus Адил Ширинов и ръководителята на дилъра на марката Панавто. Мантуров разказа за планаовете за разширяване на моделната гама – към седана и лимузината ще се добавят всъдехода Komendant, включително и с хибридно силово задвижване.

Съгласно плановете, автомобилите ще се доставят и на външни пазари – най-вече в арабските страни, Европа и Китай. До момента са събрани над 500 предварителни поръчки. Цената на топ-лимузината Senat L700, а както и на бронираната му версия не се споделят от компанията.

Сглобяването на атомобилите сега става в производствените мощности на НАМИ. Капацитетът не е голям – едва 150 автомобила годишно. От 2021-а с производството на луксозните руски автомобили ще се заеме бившият завод на Ford - Sollers в Елабуга и тогава обемът на производството може да нарасне до 5000 автомобила годишно. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Апр 18, 2024