Тръмп мисли да покани Русия за следващата среща на Г-7

Отношенията с другите страни в Г-7 не са напрегнати, обяви той
25 авг 2019 11:27, Красимир Ангелов
40
Тръмп мисли да покани Русия за следващата среща на Г-7
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно да покани Русия да се присъедини към следващата среща на Г-7 догодина, когато той ще бъде домакин на форума, предаде Асошиейтед прес.

На работна закуска с британския премиер Борис Джонсън преди началото на днешните дискусии в Биариц Тръмп посочи, че мисли да покани руския президент Владимир Путин. Русия беше член на т. нар. Г-8, но беше отстранена през 2014 година след руската инвазия в Украйна.

Тръмп потвърди, че лидерите на страните от Г-7, събрани в Биариц, са обсъждали завръщането на Русия в групата, но не знае дали тя ще се върне.

Европейските страни настояват Русия първо да изпълни Минските споразумения, преди да й бъде позволено да се върне. Тръмп не посочи според какви критерии възнамерява да покани отново Русия, отбелязва АП.

Същевременно Тръмп отхвърли медийни информации, според които има напрежение между лидерите на Г-7.

"Преди да пристигна във Франция фалшивите и отвратителни медии казваха, че отношенията с другите 6 страни от Г-7 са много напрегнати и че двата дни на срещата ще бъдат катастрофа", написа Тръмп в Туитър малко преди да се срещне с британския премиер Борис Джонсън на двустранна среща, посветена на търговията.

"Е добре, имаме много добри срещи, ръководителите се разбират много добре, а нашата страна икономически се справя страхотно", допълни той.

Тръмп отбеляза, че Джонсън е правилният човек за работата по Брекзита. По думите му ще има много голямо търговско споразумение с Великобритания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 33..Изграден американофил си бе човек! Какво ми го хваляш тоя.от *** на географията?Леле леле.Достойни сте за съжаление бе хора.Нищо българско ли не е останаловече вече у вас?Не искам и да го знам тоя бозавия луд пенсионер! Ние си имаме наш български президент!!! Огън и бури да я горят тази измислена държава САЩ!
31
1
 
5
 
! Отговори
Минските преди 4 години
Че Минските споразумения не зависят от Русия, а от една територия наречена О краина, която е изкуствено създадена, и 3/4 са и подарени от Ленин, Сталин, Хрушчов.А независимост й подариха Горбачов и Елцин.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на президента Тръмп. За него е важна преди всичко Америка. Любопитно ми е какво ще даде Британия в замяна на търговската сделка?Диего Гарсия е вероятния отговор
29
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тоя явно вдяна.Че без Русия не струва форума им! -:) Леле леле.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бардакът не върви, сменяш каките, а не чаршафите.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва края на Тръмп, какво ще кани този пум.яр другия пумя.р
26
4
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
До Анонимен За теб не знам.Аз съм там където не са Бойко,ГЕРБ,цялата ни политическа гласа и покровителите им от Европейската чиновническа олигархия.С тях нямам нищо което да ме обединява.Освен взаимно презрение.
25
3
 
7
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 години
До 26Фантазии. Амнистия, федерализация, собственна полиция в лнр/днр това са първите точки по минските. Така че украинците има много работа да свършат... а не са и почвали
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минските съглашения са: 1. Разоръжаване на сепаратистите. 2. Руско-украинската граница се затваря и охранява от ВСУ.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-мощния съюз в света е когато САЩ и Русия играят заедно.Познайте какъв кошмар е подобен съюз за Меркел,Макрон и цялата жалка еврочиновническа клика.-----------А ние какви сме според тебе - американци, руснаци или жалки европейчета?
22
1
 
3
 
! Отговори
До само САЩ преди 4 години
А Ти знаеш ли какви са Минските съглашения ? Май само стиеляш с халостни патрони,я вземи Малко се подготви преди да стиеляш ..... .
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путенцето е едно нещастно кьосаво момченце, което иска да бъде мъж, но не му е дадено.
20
8
 
8
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Тръмп отново е далеч по-прав от инфантилните европейци.Всъщност Русия е много повече държава от Г-7 отколкото една фалирала Италия например.И все още най-мощния съюз в света е когато САЩ и Русия играят заедно.Познайте какъв кошмар е подобен съюз за Меркел,Макрон и цялата жалка еврочиновническа клика.Жалко,че онзи по европейски двуличен и с неясни,но определено неефективни политически идеи Обама развали тези отношения,но прагматици като Тръмп и Путин могат да поправят това.
19
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Само САЩСАЩ досега си играят на санкции, не са направили нищо на Русия. Искам такива санкции, че да няма износ от ЕС за Русия, така ние ще получаваме качествени и евтини стоки от Германия и Гърция за да не купуваме Ганьовските *** на КРИБ.
18
17
 
6
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Всъщност коментарите на Тръмп са само за да му потекат лигите на джуджето. Но няма да стане.
17
12
 
4
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
до Ха,лидер е само за шепа облъчени с русофилия. За нормалните хора е *** и кавгаджия. Няма да изброявам стотиците глупости, които съвтвори, само две- предлагаше да се махне долара като световна валута и да се въведе някаква базирана на природните ресурси хахахахахаххахахахахаххаахахахах. Второто са зелените човечета. Завинаги игнориран и в изолация.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпела едно говори пред медиите в САЩ, друго говори пред медиите в Европа
15
7
 
18
 
! Отговори
Фактите преди 4 години
Русия не иска обратно в този бардак Г-7
14
7
 
15
 
! Отговори
Ха преди 4 години
До 15,Путин е политик и лидер а не артист и клоун като Зеленски,ясно ли е?
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да чуете речта на украинския президент вчера, Путин пред него е ***.