Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нагъл рекет по морето! Безумни такси гонят туристите от кръчмите
Автор: Екип Ruse24.bg 22:47 / 24.08.2019Коментари (3)1083
©
Кръчми и хотели по морето цакат клиентите си с абсурдни такси, като например 2,50 лева за "тормоз на готвача". Сумата се начислява към сметката, ако поискате ястието да се допече.  Проверка на "Телеграф" показа, че барът в Крапец, който таксува с левче посетител, задето си заредил телефона, далеч не е единственото заведение на Черноморието, събиращо пари за екстравагантни услуги.

Група туристи в курортното село Кранево останаха неприятно изненадани от допълнителна такса за допичане на лук в местно заведение. В поръчката, която компанията направила, имало и "печен лук на скара". Сервитьорката донесла ястието, но общото мнение било, че лъкът не е достатъчно изпечен, и я помолили да го върне за още малко изпичане.  Желанието на туристите било изпълнено. Компанията се забавлявала както трябва, но когато получили сметката всички останал потресени от написаното "Допичане на лук - 2,50 лева.

"Защо е това", попитали туристите. "Ами нещо като тормоз над готвача", отговорила сервитьорката.  Туристи се оплакват и от таксата "обслужване", която е до 5% от сметката в крайбрежни заведения. Други пък останали неприятно изненадани, като установили, че сметката им е с 20% повече от очакваното, а обяснението било, че посочените в менюто цени са без ДДС.

Подобни номера кръчмите са въртели и в предишни години. Такса от 20 лева за празен стол начислили на клиенти в популярен ресторант на крайбрежната улица в Созопол през лятото на 2017 година. Скандалът гръмна, след като клиенти публикуваха касовата бележка, в която под салатите и ракиите фактурираше и цена за "свободни". Таксите се калкулират, в случай, че сте заели маса с 6 стола, но ползвате само 4 от тях. За останалите два незаети олеквате с общо 40 лева или по 20 лева за всяко незаето място, обясниха тогава парените туристи.  От управата на заведението се оправдаха, че са приложили мярката, защото клиентите се държали грубо и арогантно. Иначе нямали такава практика да пресмятат в сметката празни столове.

Плажът на къмпинг "Нестинарка" край Царево пък се прочу с такса "шалте" от 5 лева. Официално чадърите и шезлонгите там струват по 36 стотинки бройката, но реално туристите плащат по 5 лева за всяка от екстрите. Уловката бе пусната в ход преди 2 години. Шезлонгът наистина е 36 стотинки, но върви в комплект с шалте, за което щеш, не щеш, ще плащаш петачка. Така комплектът чадър и два шезлонга излиза 15 лева, вместо 1,08 лв.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Според мен трябва да има такса "Тормоз на клиента" и сметката да се намали автоматично с 50%!!!
+6
 
 
Мизерници... С това си враждебно отношение да не се чудят, защо никой нормален не иска да им ходи в просташките дупки, заслужават пияни чужденци които да им повръщат. По черноморието е чалга туризъм във всеки един смисъл на думата, нека видим още колко могат да се бетонират и изпростеят.
0
 
 
Написаното се отнася само за мазохистите тъпанари решили да ходят у нас на море.Все едно да си биеш по пръстите с чук и да ревеш,че боли
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: