Банов очаква оставката на директора на музикалното училище

Поводът - условия за конкурс
Обновена: 24 авг 2019 19:37 | 24 авг 2019 19:31, Веселина Йорданова
41
Банов очаква оставката на директора на музикалното училище
Снимка: архив, БулФото

Боил Банов очаква в понеделник оставката на директора на Националното музикално училище (НМУ) в София.

"За всяко музикално училище би било чест да има преподавател като Дарина Такова. Това, което се е случило, е недопустимо! В понеделник очаквам оставката на Столина Добрева", пише Банов в профила си във Facebook.

Поводът е коментар на оперната певица, отново в социалната мрежа, в който тя описва кандидатстването си за преподавателско място в НМУ. От там й обяснили, че нейната педагогическа дейност не може да бъде зачетена като преподавателски опит, тъй като не е била в учебно заведение. Тя трябвало да кандидатства като начинаещ учител, на равни начала с току-що завършилите бакалавър и/или магистратура в Консерваторията.

"Моята кариера по световните оперни сцени не може да бъде зачетена, затова аз трябва да се изправя пред комисия и да изпълня пет произведения под съпровод на пиано, за да се види годна ли съм да преподавам пеене на деца на възраст между 13 и 18 години", пише Такова.

"Целият професионален, и не само, свят знае, че аз не пея. Знае и защо не пея. Знае и, че ако все още пеех, нямаше да го правя пред комисия в музикалното училище, а по световните сцени, както съм го правила допреди инцидента, който преобърна живота ми", обяснява още сопраното. Всеки мой ученик знае, че в кабинета ни, въпреки травмата, аз пея и показвам технически примери, необходими за осмислянето на разликата между правилното и неправилното пеене - разлика, която учениците на малко педагози в България знаят да правят", допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента има и компютърни специалисти , които са на възраст и уморени вече за програмиране, но биха били прекрасни преподаватели. Така или иначе няма учители, трябва да се мисли в такава посока. В Англия и САЩ никой не ти гледа тапиите , или можеш или не можеш. Цялата ни система е пълна с неможещи, но с дълго и предълго CV.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами законът е бюрократски, преподавател не те правят няколко години във педагогическите факултети ( най- слабите, както е всеизвестно). По време на навлизането на демокрацията се появи в нашата гимназия един учител по физика, инженер беше човекът, не педагог. По заместване го взеха, обаче беше един от малцината, които наистина ни научиха на нещо и разбрахме , що е физика и как се случват нещата. Преподаването или го можеш или не го можеш.
34
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Тази световна прима като не може вече да пее какво ще прави в музикалното училище,плюс това хората изпълняват и закона като са направили конкурс,или световната прима е над закона?
33
0
 
4
 
! Отговори
10 преди 4 години
Демокрал !
32
2
 
16
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Тоя Банов много копира от някой над него. Така се подава оставка без нищо. Жената е назначена и работи успешно. Никаква оставка. Да я уволни и след това да го осъдят него , наглеца.
31
2
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
ааа---сега разбрах, тази не пее, а иска да преподава пеене!
30
2
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
А аз очаквам оставката на Банов!
29
4
 
22
 
! Отговори
Spas Spasov преди 4 години
Банов очаква оставка като какъв? Разбира се, че е права директорката на музикалното училище! Тя е работодателя, а не Банов! И си има правилник и кодекс! Да ги прочете господинът!
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на човек със сериозен алкохолен проблем.
27
7
 
23
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Тази коя е и защо иска да бъде назначена без конкурс? *** въпрос.
26
0
 
25
 
! Отговори
Н М У преди 4 години
Министъра Трябва да следи за законноста , а не да дава пример за незаконност .Има ли правила да се спазват и отстояват , нарушът ли се правилата и законите дисципленарно уволнение на всички който са ги нарушили-учетели , директори , министри.
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има конкурс. Там има изпит и разни въпроси! Правилата са ясни! Заставаш пред комисията и опитваш да се представиш добре!Баш не ни брига, дали си певачка. дали си евачка!Коя си ти ,че да негодуваш? Я ходи се пЕри с орангутаните бе, световно-неизвстната !
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че ква е тая гербава калинка, че да я назначават без конкурс.
23
3
 
38
 
! Отговори
Банов преди 4 години
Хайде сега, аз искам оставката на Банов, защото иска незаконосъобразно назначаване с нарушаване на закона. Има ли закони в тази страна или продължаваме по стария начин.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е само при музикантите обичта към безплатния обят. Обичат безплатно и военни и журналисти
21
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Павароти ли е или Доминго,не ме интересува.В държавно училище кандидатства-това са правилата.Ако иска да ги прескоча има достатъчно частни заведения,там биха я взели с радост.Току виж утре и Азис поиска същото.Някой трябва да внесе ред в к.о.ч.и.н.а.т.а.
20
4
 
53
 
! Отговори
У преди 4 години
По това,което чета се разбира,че така наречения министър иска оставка затова,че е спазен закона.Подобно нещо се случи като опрости незаконно глобата на една фирма.И след този случай ли човечецът с вид на клошар алкохолик ще продължава да е министър.Бойко???
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пласидо Доминго и той не може да пее, но за да се съберат снобите, ще му устроим едни технически иновативни методи и публиката долу няма да разбере.
18
2
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Ало Банофф,още ли е...министър.Кой го...покри,така и не...разбрах.
17
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 12 години не пее. Защо сега търчи да стане учителка? Заради повишените заплати.