"Спасете Амазония": Хиляди на протест в Бразилия и по света

Армията ще се включи в гасенето на мащабните пожари
Обновена: 24 авг 2019 19:57 | 24 авг 2019 16:35, Веселина Йорданова
29

След острия международен отзвук президентът на Бразилия позволи на армията да се включи в гасенето на мащабните пожари в Амазония.
Още по темата
Сателитни данни сочат, че този сезон пожарите в тропическата гора са се увеличили с 85 процента спрямо миналата година.

Хиляди протестираха както в няколко града на Бразилия, така и на различни места по света.

С плакати "Помощ!" и "Спасете Амазония" стотици излязоха по улиците на Сао Пауло и Бразилия. В знак на протест срещу политиката на президента, която толерира разчистването на гори за селскостопански цели.

Няколко държави вече определиха пожарите в Амазонската джунгла като "международна криза" и заплашиха с ответни мерки, предаде Bulgaria ON AIR.

Франция и Ирландия заявиха, че няма да ратифицират търговското споразумение, сключено по-рано с южноамериканските страни, ако Бразилия не се заеме сериозно с потушаването на пожарите.

Финландия призова Европейския съюз да забрани вноса на телешко от Бразилия. Отговорът не закъсня.

"Горски пожари има по целия свят и това не може да бъде основание за международни санкции. В момента сме в традиционно горещия и сух зимен сезон. А в по-топли години - като сегашната, пламват повече пожари", заяви бразилският президент.

Болсонаро издаде президентски декрет, който разрешава на армията да се включи в гасенето на пожарите. Това обаче ще зависи от местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са белите дробове на планетата!!Още Майкъл Джаксън с видеото към песента си What about us предупреждаваше какво я чака Земята от човешката алчност!!! Ама Кой да го чуе - убиха го!!: /
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече нищо от Бразилия. Нито кафе, нито соя, или каквото съдържа нещо от Бразилия. Ако ще избора ми да намалее с 90%. Болсонаро да си гия купува сам. Болсонаро трябва да се гърчи и да бъде пребит собствения си електорат.
25
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Май ми се струва че на Болсонаро му запалиха голям картоф.. Да му кажат да не се занимава с Китай.. Че на господаря не му харесва
24
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
болсонора е втория порошенко води се по акъла на тръмп нарочно запалиха джунглата заради дърводобива строителството и мините бразилия какво правив г7 такава мизерия и престъпност
23
0
 
8
 
! Отговори
TerribleThunderLizza преди 4 години
Имаше една анимация Terrible Thunder Lizards, в която динозаврите се подиграваха, че никога няма да изчезнат, защото контролират цялата земя, а хората никога не ще се развият до тяхното ниво :)))
22
1
 
16
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 4 години
От спасяване се нуждае човека, планетата не я мислете, нея ще я има милиард години след изчезване на хората, епохата на човека е нещо мимолетно в историята на Земята.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиляди по света на протест ! Ам *** спасете я бе, какво вдигате жега само
20
5
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Спокойно. Ние ще се откажем от автомобилите и ще компенсираме. Нали така ни съветват.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карайте велосипеди!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSЦИНИЗЪМ Е твоето. И като ги спрат нали ти си първия който ще писка, че нямало ток.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Само не разбирам, би ли обяснил, как корпорациите и кои корпорации, ако може, печелят от "истерията" около климатичните промени? То от всякъде за тях си е на загуба това. Свиване на потреблението, инвестиции за нови "чисти" технологии, намаляване на полетите, спиране на печеливши линии автомобили. Сега и срещу животновъдството почват да говорят. То затова САЩ са излезли от климатичното споразумение - да си оправят икономиката. Как така печелят от тази "масова заблуда"?
16
3
 
12
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
По добре да викат пред посолствата на ФАЩ. Това е или дело с ХАРП или лазер от спътниците им. Иначе както винаги Световно организирано лицемерие, при полужение че в Сибир пожарите бяха не по малки.
15
4
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
Глобалното затопляне е факт.Спасете не Амазония,а планетата.Спрете милиардите таралясници,реактивните самолети,химическата,металургичната,нефтодубивната,нефтопреработвателната,оръжейната индустрии Ама това няма как да стане.Всичко друго е цинизъм и лицемерие.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С плакати "Дайте да дадем" тълпата смаза тишината. Интересно ако им предложат един месец да гасят безплатно, колко ли ще отидат?
13
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобалното затопляне е просто една глобална измама!! Целта е да се наплаши населението и така по лесно да се управлява. Корпорациите налагат тази масова заблуда. Всяко едно норюуално природно явление се преекспонира десетократно и медиите го представят едва ли не като края на света. Пожари в горите и саваните е имало от милиони години и ще има винаги. Жеги, студове, засушавания, земетресения, урагани...винаги е имало и ще има. Просто масмедии нямаше..
12
7
 
12
 
! Отговори
Глупости. преди 4 години
Нищо и няма на Земята. Планетата си е ОК. Ние сме прецаканите!След като Земята стане временно негодна за живеене, хората ще изчезнат и ще настъпи период на хибернация на живота, увеличена волканична активност, ледникови периоди и тотално прочистване последвано от възстановяване баланса.И само за 20-30 милиона години няма да има дори и следа че хора някога са съществували.После ще се зародят нови видове живи същества.Това вече е ставало много пъти.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
догодина чакайте 50 С в Европа...
10
2
 
12
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Земята се гърчи предсмъртно,виждате какви климатични промени и катаклизми стават. Ния сами се самоубиваме,дано не съм жив да видя страшния край.
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука за Америка. Да изгори цялата дано!! Американците са завоеватели и враг номер едно *** Русия!! Наздраве от Шкорпиловци
8
5
 
6
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 4 години
Дали не беше по-добре за подобни страни да остане в сила колониалната система ?