Ликвидация на "Олимпик", питаме Кипър за правата си

КФН пратила писмо до кипърския надзор, отговорен за застраховането
14
Ликвидация на "Олимпик", питаме Кипър за правата си
Снимка: архив, Ройтерс

Обявиха ликвидацията на "Застрахователна компания Олимпик - клон България".

Решението за откриване на производство по ликвидация на "Olympic Insurance Co. Ltd" - кипърското дружество, което извършваше дейност на територията на България чрез "Застрахователна компания Олимпик - клон България", е публикувано в официалния вестник на Република Кипър.

Още по темата
Комисията за финансов надзор се ангажира да поддържа активна комуникация с кипърския надзор, за да може да съдейства за разрешаване на възникващите въпроси относно защитата на засегнатите лица в България, съобщиха от комисията.

От КФН допълват, че от името на председателя на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов миналата седмица е било изпратено писмо до кипърския надзорен орган, отговорен за застраховането, с копие до Министерство на финансите на Република Кипър и до българския посланик в Република Кипър.

В писмото се поставят въпроси, които засягат интереса и правата на българските потребители - какъв ще бъде срокът, в който съгласно кипърското право лицата, които имат претенции, трябва да ги предявят пред ликвидаторите; как ще бъдат обработвани претенциите по-нататък и в частност как ще бъдат информирани кредиторите дали техните претенции са били приети или оспорени от ликвидаторите; каква правна защита е налице за кредитор в случай че ликвидаторите оспорят претенцията му и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питайте арменския поп.Тиквите пак ви прибраха парите.
10
0
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До там ли я докарахме да питаме армендсия поп в Кипър за правата си?
9
0
 
9
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименНащите тюфлеци къде са блели, нали уж има закони да ни защитават....сега се оказа че който иска да си търси праватя трябва да ходи до кипър, утре сигурно и за пенсия ще ни пратят там...
8
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До хКредиторите имат пълно право да се обърнат към посочените в предните мнения служители на Арменска Апостолическа Църква и да предявят исковете си пред тях. Още в Османската Империя е регламентирано правото на гражданите да обжалват решения на властите и да предявяват искове пред арменското духовенство.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МенИма, ама тия мушмуроци са влачили всичко в Кипър и уж са внасяли в тамошния гаранционен фонд.
6
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 4 години
АБе нали имаше фондове, защити не знам си кво. Фалира някакъв пиклив застраховател и заебахте ей така хората....тая държава освен да ни изнудва, заплашва и санкционира нищо друго не прави. За капак даже и личните ни данни ни се разпространяват безконтролно вече....
5
0
 
8
 
! Отговори
х преди 4 години
кредиторите могат да питат Кипър къде тече най-вкусната, освежаваща и студена вода
4
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До шматкаПо принцип най-правилно е случаят да се разгледа директно от католикос Карекин II Нерсисян, тъй като има заинтересовани лица от различни епархии на Арменска Апостолическа Църква, но това би довело до голямо забавяне и е по-добре архиепископ Хорен Дограмаджиян да разгледа случая в най-кратки срокове.
3
0
 
13
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Исковете на кредиторите ще бъдат разгледани в най-кратки срокове от арменския прелат на Кипър архиепископ Хорен Дограмаджиян и ще бъдат удовлетворени максимално от Негово Високопреосвещенство. Евентуално неудовлетворени кредитори могат да обжалват на по-високо ниво пред католикос Арам I Кешишян и след това евентуално пред католикос Карекин II Нерсисян. Католикос Карекин II е по-високопоставен.
2
0
 
10
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Изгорях с 5 месеца от Гражданската отговорност. Халал да са им!
1
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Защо трябва да ни интересува кипърското право при положение че са оперирали на наша територия.Къде е държавата за да защити интересите на гражданите си.