В Сливен искат доживотен затвор за убиецът на Кристин

Стотици подписи се събраха само за няколко часа
22 авг 2019 18:00,
27
В Сливен искат доживотен затвор за убиецът на Кристин
Снимка: БулФото/ Архив

Подписка с искане на доживотна присъда за извършителя на убийството на седемгодишното момиченце започна днес в града, предава Агенция "Фокус".

Още по темата

Подписката е инициирана от близките на детето, а подписи се събират под Стария мост в центъра на града.

"Настояваме за доживотна присида без право на замяна не само за Мартин Трифонов, но и за всички извършили подобни престъпления", заяви майката на убитото дете Гергана Драгиева.

Само за няколко часа в подкрепа на искането са събрани стотици подписи. Инициативата ще продължи до 15 септември, след това събраните подписи ще бъдат внесени в Общината в Сливен, за да бъдат препратени по компетентност.

Припомняваме, че през последните дни в страната върви дебат относно правната възможност обвиняемите да признаят своята вина и делото да мине по реда на съкратеното съдебно следствие. Това обаче означава, че присъдата на осъдения може да бъде намалена с до 1/3 от общото време на наказанието. Вече няколко политически партии предложиха тази мярка да отпадне при такива случаи на тежки престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
12
 
! Отговори
Прогноза преди 4 години
До Не затвор.Не се тюхкай.Той си е признал вината и няма да лежи до живот. Ще му дадат по-малка присъда, той ще се прави на послушен, БХК непрекъснато ще прави опити за допълнително намаляване на присъдата и я изкара в затвора 7-8 години, я не.Ще излезе на чист въздух още преди да е навършил 30 г., готов за нови подвизи и вече добре обучен от по-старите пандизчии как да се прави на психично болен, когато го арестуват за следващо престъпление.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят ли и друга подписка - за по-тежки наказания на лица, оставили малко дете без надзор, особено за онези, които знаят, че в съседната на тяхната къща живее лице, излежавало присъда за педофилско посегателство?
13
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Северин изро-да ще лежи само 30 г в затвора - знаете ли това ако беше в САЩ? Щеше да е доживот но през няколко години постоянно щяха да го водят към стаята за умъртвяване с инжекция или ток - (с ток вече ги забраниха столчетата) Но постоянно щяха да водят дела за да не бъде умъртвен - Там в САЩ е подарък ДОЖИВОТНАТА ПРИСЪДА!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Не затвор. преди 4 години
А смъртна присъда трябва. Браво, цел живот ще го гледаме на топло и храним
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще го съди ***? Съда, дето разреши на *** да карат каруците си по главните булеварди на Сливен ли?!
10
1
 
6
 
! Отговори
БХК преди 4 години
До 10 години сме му издействали освобождаване !!!
9
0
 
14
 
! Отговори
Коки преди 4 години
Крайно време е да спрем да лижем задниците на европейските старчоци и да възстановим смъртното наказание. Аз съм за смъртно наказание при умишлено убийство по особено жесток начин. Тоя изверг, не стига че погуби детенцето, а сега ще го храним безплатно, докато е жив.
8
0
 
7
 
! Отговори
@7 преди 4 години
Диващина е да изнасилиш шест годишно и да го пребиеш до смърт, не да има натиск от улицата, законите трябва да служат на справедливоста, тска както я вижда обществото, а ще изпълняват тогава,когато натискът е достатъчно голям , качествено и количествено, ама знаем и двамата, всеки си гледа живота ...
7
1
 
13
 
! Отговори
. преди 4 години
И в София и навсякъде из България, хората искат доживотен затвор за този звяр, аз лично съм за смъртно наказание.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подписите се събират пред Стария бряст,а не под стария мост.Към журналиста написал статията,проверявайте какво пишете.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислиш, че в Европа някой се интересува!? Наистина ти завиждам. Лека вечер ;)
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"съдебно решение не е възможно да бъде взето под натиск от улицата след като си има законови разпоредби"Единствения начин за почти нормална присъда в Територията е чрез натиск от улицата и от страна на мидийте. Което, се съгласявам, си е чиста диващина, ама това е положението.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наивно е да смяташ, че съда се съобразява със написоното в закона, че съди справедливо и че Темида е сляпа.Да не ти се налага да го разбираш от 1во лице
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Кефи ме колко си наивен. Навярно си много щастлив и благородно ти завиждам.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми събирайте подписи, ами съберете кеш! Все пак от съдия зависи присъдата. Евра, евра трябва!