Новият дизайн на Google Play Store вече е достъпен за всички

Новият дизайн на Google Play Store вече е достъпен за всички

Новият дизайн на магазина за приложения Play Store вече е достъпен за всички потребители на Android, след като процесът на разпространение започна преди няколко дни. Той е в тон с представения миналата година по време на конференцията Google I/O променен дизайнерски стил Material Design, който през изминалите месеци компанията въвежда в голяма част от услугите си.

Основните промени са в цветовата гама, като вече почти всичко е в бяло, както и смяната на разположението на основните раздели (игри и приложения), които се намираха в горната част на екрана. Подобно на тенденцията при други платформи и приложения тези бутони са преместени в долната част на екрана за по-лесно достигане с една ръка. При работа с таблети в пейзажен режим, те ще бъдат позиционирани в лявата част на екрана.

Подкатегориите все още се намират отгоре, но е премахната възможността за преминаване между тях с плъзване. Веднага ще ви направи впечатление колко светъл е интерфейсът, което първоначално може да е дори неприятно, но очакваме с премиерата на Android Q да бъде достъпен и тъмен режим. Сред другите промени са добавянето на повече разстояние между елементите и използването на нов шрифт – Google Sans.

Източник: Google

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Това бяло е ... 👎. Не мога да си обясня тази любов на Google към бялото 🙄 - като почнат с бели карти на бял фон ... 😱. Скоро няма да се отървем 😀.
    Kuzmanow
  • Тези крещящо бели теми вадят очите, дано да пуснат тъмен режим по-скоро. По-интересното че че Гугъл пуснаха Гугъл Ленс(Обектив) за всички(и България), може да направите една новина от това.
    AVKansazov