Серията бомбени заплахи: Опит за всяване на страх и паника

Сигналите са получени и в други държави
Обновена: 22 авг 2019 11:14 | 22 авг 2019 11:00,
19

Бомбените заплахи в страната от вчера са по-скоро психологическа атака, отколкото да са представлявали реална опасност. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" експертът по антитероризъм Христо Смоленов и експертът по интернет безопасност Александър Ненов.

Още по темата

Смоленов бе категоричен, че суматохата, предизвикана от заплахите, може да доведе до отпускане във властите, след като стана ясно, че те са били фалшиви.

"Този номер е бил извъртян и на други държави. След една подобна суматоха и прибързано облекчение обаче следва отпускане. Тогава хората не реагират категорично на заплаха от тероризъм. Затова може някой да се възползва от това отпускане. Това е психологическа атака", обясни експертът.

Александър Ненов го подкрепи и заяви, че подобни заплахи се въртят от години в интернет пространството в цял свят.

"Безкрайната свобода, която интернет дава, ни поставя в робство над инструментите, които той е предоставил на абсолютно всеки. Подобен тип заплахи се въртят от години в цял свят. Винаги има начин да се достигне до извършителите. Вече е ясно, че съобщенията са изпратени от сървър в Швейцария. Най-вероятно ще се стигне до някоя африканска държава", каза той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво друго може да се очаква от терористична *** като русия ???
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, имаме си IT Card спецове.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анунимен преди 4 години
Това е повод да обявим война на Африка, за да не тревожат повече наш'те хора, че им развалят рахата и с тези псигически атаки са лабилни и вечер плачат, докато заспят
8
3
 
1
 
! Отговори
777 преди 4 години
Някой яко се гъбарка с "държавата"! Май еди Голям батко предупреждава нашия батко, да внимава в картинката, щото ако даде АЕЦ Белене на неправилните хора може да му се случи случка!!!!!!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой изобщо взе на сериозно писмо, започващо по след ОВ начин Здравейте, ние сме терористична организация ... колко терористични организации считат себе си за такива? Сега, ще набирате някое 12-13 годишно, дето ше во се смее в лицата :)
6
2
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
И без тях, сезона е незапомнено слаб.Мутрите изгониха платежоспособния турист !
5
6
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Комонистите са полодели .... Палят гуми на магистрали, трепят, заплашват, всяват смут и паника в държавата !!!!!
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗНАЕМ ГИ НИЯ ТИЯ ДРУГИ ДЪРЖАВИ... САМО 1 ИМА ,КОЯТО СЕ ДЪРЖИ ВРАЖЕСКИ С НАС СИСТЕМАТИЧНО... САМО ПРОЧЕТЕТЕ НЯКОИ КОМЕНТАРИ, ПЛАТЕНИ ОТ НЕЯ ТУК - ДРУГИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НЕ ТРЯБВАТ...
3
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ, ИЛИ ПОДАВЯЙ ВЕЧЕ ОСТАВКА, ИЛИ АКТИВИРАЙ ЗАЩИТНАТА КЛАУЗА НА НАТО! ЗАЩО ПЛАЩАМЕ САМО В ТОЗИ СЪЮЗ? ДА ДОЙДАТ ТУК АМЕРИКАНСКИ ПРОГРАМИСТИ И ДА НИ ЗАЩИТЯТ ОТ РУСИЯ! ТОВА ВЕЧЕ СИ Е КИБЕР ВОЙНА!
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е този път Путин вече прекали!
1
3
 
16
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"Вече е ясно, че съобщенията са изпратени от сървър в Швейцария. Най-вероятно ще се стигне до някоя африканска държава" Гледам и не вярвам на ушите си? Сървъра е н Швейцария следователно е от Африка. Сървъра може да се пренасочва през поне 20 държави. Ако това са ни експертите зле сме! Въпросният човек най-вероятно си работи от тук!