Lasurit

JAGUAR LAND ROVER РАЗРАБОТВА 3D ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ СИ

JAGUAR LAND ROVER РАЗРАБОТВА 3D ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ СИ

JAGUAR LAND ROVER РАЗРАБОТВА 3D ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ СИ

Реклама Nissan X-Trail
- Иновативната система е част от визията на британската компания за „интелигентно“ купе

Jaguar Land Rover разработва следващо поколение head-up дисплей технология, която може да излъчва информация за опасности на пътя в реално време. Друга интересна функция ще позволява на пътниците, да гледат 3D филми директно от седалките си и без нужда от специални очила, което е част от визията на Jaguar Land Rover за споделено и автономно бъдеще.

Инженерите на Jaguar Land Rover работят също върху нов мощен триизмерен дисплей за проектиране на предупреждения за опасност на пътя, които ще помагат на водача при лоша видимост. Обогатената реалност (Augmented reality) ще прожектира в дълбочината съобщения за пътната настилка и условията за шофиране. Проучвания, проведени в Германия, показват, че употребата на стереоскопични 3D дисплеи в автомобилната индустрия могат да подобрят точността на преценките и времето за реакция чрез „изскачащи“ инструкции в точното време.

В напълно автономно бъдеще 3D дисплеите ще предлагат напълно персонализирано изживяване и ще позволят на пътниците самостоятелно да избират какво да гледат – било то информационно системи или клипове за забавление. Няколко пътници, споделящи пътуване, ще могат да се насладят на собствения си избор на медии – включително подробности за пътуването, интересни места наоколо и филми, които ще бъдат оптимизирани за мястото, където седят.

Jaguar Land Rover работи в партньорство с Центъра за напреднала фотоника и електроника в университета Кеймбридж, като съвместната им работа е фокусирана върху изобретяването на обграждащ head-up дисплей, който ще съответства на реалното преживяване при шофиране. Това ще позволи на шофьорите да реагират естествено на опасностите и известията при всякакви условия на пътя.

Валериaн Мейеринг, изследовател на изкуствен интелект и интерфейс в Jaguar Land Rover, споделя: “Развитието на виртуалната и обогатена реалност напредва много бързо. Партньорството ни с Кеймбридж ни позволява да използваме някои от най-добрите налични технологии, за да разработим приложения, подходящи за автомобилния сектор. Не само че ще предлагаме на клиентите обогатено изживяване, но заедно с тях ще вървим към нашата програма за Дестинация Нула (Destination Zero), която има за цел едно по-безопасно, интуитивно и интелигентно бъдеще за всички.“

Професор Дапинг Чу, директор на Центъра за фотонни устройства и сензори, от своя страна казва: “Тази програма е начело в развитието на виртуалната реалност. Заедно разглеждаме концепции и компоненти, които ще поставят началото на едно бъдеще със свързани, споделени и автономни автомобили“.

Проучването за следващото поколение head-up дисплей е част от плановете за развитие на визията „Интелигентно купе“ (‘Smart Cabin’) на Jaguar Land Rover. Визията има за цел да приложи технологии, които се комбинират, за да създадат персонализирано пространство за шофьора и пътниците вътре в купето. Фокусът на британския автомобилен производител е да адаптира своите продукти и услуги към бързо променящия се свят чрез изключителни иновации. Целите са: нулеви емисии, нулеви аварии и нулеви задръствания. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024