Аеробиката помага, не само на тялото, но и на мозъка

Подобрява сърдечното здраве и изгражда мускулите
21 авг 2019 19:07, Дарена Найденова
3
Аеробиката помага, не само на тялото, но и на мозъка
Снимка: Pixabay

Аеробиката, наречичана още кардио, е предпочитана тренировка от много хора. Тя помага за бързото изгаряне на калориите, подобрява сърдечното здраве и изгражда мускулите. Но, според учени, този вид упражнения помагат и за доброто състояние на мозъка. Според изследвания, аеробиката всеки ден ви прави по-продуктивни и ви позволява да мислите по-добре.

Независимо какво точно ще включите в програмата си, важно е да тренирате всеки ден. Учените предлагат да се правят упражнения от аеробиката за около 150 минути или 75 минути, ако са малко по-интензивни. Това ще помогне за по-доброто и бързо работене на мозъка, защото тези упражнения помагат за бързия приток на кръв в тялото. По този начин се подобрява и работата на мозъка .

Връзката между аеробиката и мозъка се обяснява с това, че тя помага за намаляването на инфекциите в тази част на тялото. Проучване, направено през 2017-а,  доказва, че са ви нужни само 20 минути, за да се справите с този проблем. Тази форма на тренировка има и неврозащитен ефект, който може да противодейства на възпалението на хипокампата, която причинява безсъние.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анаеробика преди 4 години
В бг няма достатъчно чист въздух за практикуване на аеробика.Йога, пилатес и други подобни гимнастики са много приятни за гледане сутрин путилевизията с кафето за събуждане.
2
4
 
1
 
! Отговори
Свръх-интелигентен преди 4 години
Помага също и на самолета, а йогата помага на гаджето ти да фърля боба дормон сикиш бубу, шикера на жената. Килограм и половина злато по мене, облечен съм като граф да ми ядетиуя ДОРМОН СИКИШ БУБУ вътри вътри вътри суу суу суу
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понятията аеробика и кардио упражнение са толкова объркани в света, така че не се учудвам и за грешките тук.Аеробика беше използвано преди много години от един американец, който писа за ползите от бягането. След това откраднаха това име и почнаха да го ползват за упражнения под музика.Кардио е всяко упражнение, което повишава сърдечната дейност. За да бъде ефективно се препоръчват повишаване на сърдечния ритъм между 55-85% от максималния. Вдигането на тежести НЕ Е кардио, тичането Е кардио.