Мартин от с. Сотиря в болница още седмица под засилена охрана

Медицински одит влиза в Спешна помощ в Сливен
21 авг 2019 14:53, Александър Попов
35
Мартин от с. Сотиря в болница още седмица под засилена охрана
Кадър: Bulgaria ON AIR

21-годишният Мартин Трифонов от с. Сотиря, който е обвинен за убийството на 7-годишната Кристин, продължава да се лекува в областната болница на Сливен. Той бе заловен след преследване, при което бе ранен на две места в единия крак и бе получил фрактура на другия.

Престоят му ще бъде удължен още седмица, след като бе опериран.

"В добро състояние е", каза зам.-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов, цитиран от "Труд". На изнесено съдебно заседание в болницата съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата
Трифонов се сдоби с три обвинения - за убийство на малолетно дете, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, за изнасилване и за блудство.

Засега подробности за съдебно-медицинската, както и за другите назначени експертизи по случая, не се огласяват. От обвинението още преди дни подчертаха, че няма данни обвиняемият Трифонов да е психично болен и да не може да носи наказателна отговорност.

Служебният му адвокат заяви, че Мартин Трифонов е признал за убийството пред него, но не иска да се впуска в подробности. Стана ясно, че е извършил деянието след употреба на алкохол.

Наложеният му постоянен арест няма да бъде обжалван пред Бургаския апелативен съд. До края на престоя му в болницата Трифонов ще е под засилена полицейска охрана.

Междувременно стана ясно, че директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен подготвя становище за действията на екипа, изпратен след получения сигнал на тел. 112 за намереното тежко пострадало дете в село Сотиря.

"Становището ще бъде предоставено на Регионалната здравна инспекция. Предстои проверка от Изпълнителна агенция "Медицински одит", след което ще бъде изготвено официално заключение", уточни д-р Мариета Божидарова, завеждаща Филиала за спешна медицинска помощ в Сливен. Уточнени са всички факти и обстоятелства, дадени са писмени обяснения от реанимационния екип, реагирал на спешното повикване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
БХК преди 4 години
Съд за България на всички инстанции в Хелзинки, Страсбург, Нюрнберг, Женева, Стокхолм и Ню Йорк! Репарации и награди орден Стара Планина трета степен за репресираните граждани, които просто изразявали изконното си право на етническа принадлежност!
28
1
 
2
 
! Отговори
ined преди 4 години
По-евтино ще излезе да организират курсове на полицаите как се стреля и то как се стреля за да улучиш, отколкото да се източва хазната за да се лекуват, изхранват и след това да се пазят да не избягат подобни маргинали.
27
1
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТОЯ Е У Р О Д
26
0
 
7
 
! Отговори
Свалете.. преди 4 години
...му охраната! Само за ден.
25
0
 
7
 
! Отговори
Ганиоо преди 4 години
Незнам къде го чакат, но ако е доживотна присъда което ми се струва че ще му дадат те са сами в килия 23часа на ден.
24
1
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
В БУРГАСКИЯ ЗАТВОР ГОЧАКАТ В ПЬРВИ ОТРЯД МНОГО ГИ ОБИЧАТ ТАКИВА КАТО ТОЗИ
23
1
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
МАРТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СЛЕД ГОДИНИ И ПАК ЩЕ УБИВА ТАКИВА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ТОЗ МАРТИН Е ПСИХОПАТ ПРЯКОРА МУ Е МАРТА
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какви пари го лекувате, като не е работил. Платил ли си е лечението, за да го лекувате. А на нас ни казват нямаш за един месец здравни осигуровки, докато не си платиш не можем да те лекуваме.
21
1
 
6
 
! Отговори
х преди 4 години
такива няма защо да ги бавят
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам, че историята е шокираща. И на мен ми се иска убиецът да бъде наказан БЕЗПОЩАДНО. Да умира бавно и с дни... и ккаво ли не още. Искрено се надявам полицията да си е свършила тоя път работата добре. Но знаейки некъдърността на ушевите и умението им да прикриват това със зла-салъпени неща (спр. Нови Искър, Зайков, онези дето избягаха от затвора и т.н.) силно се съмнявам, че са набедили тоя УлигУфрен за виновен, че така е най-лесно.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекувайте го, да се оправя бързо и да излиза на свобода, има още много деца за изнасилване и убиване.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На момиченцето не оказаха никаква помощ, оставиха го да умре, а *** го лекуват. Що за *** са тия докторя?! Нямат ли деца, семейства. Гнус....
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До макЗа сметка, ама ако има ЗОВ. Иначе ще си остане за сметка на болницата и оттам ще ревнат лекари и сестри, че не си получават заплатите.
16
2
 
6
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
някой да му инжектира нещо
15
18
 
3
 
! Отговори
столичан преди 4 години
Каквото станало -станало. Ако ще и смъртна присъда да му дадат, това нищо няма да промени. Ние сме хора христиени. Нека да проявим разбиране и да простим, защото някой ден и на нас може да ни се случи да съгрешим. Да му дадат справедлива присъда, а не да му сложат едни големи 20г. затвор, което за никого няма да е добре.
14
6
 
0
 
! Отговори
вас преди 4 години
До маке то това до 10тина дена ве4е ще е жертва.детето само си е разбило главата с камък.в *** те това правосъдието.лекуват го.ми полсе го пуснете в детската градина, бе.
13
1
 
8
 
! Отговори
343 преди 4 години
абе тоя нема ли да го гръмнат, та ще му плащаме престой в затвора? това даже не е животно, *** някакаъв!
12
19
 
4
 
! Отговори
Дончо преди 4 години
Чак доживтна присъда няма смисъл. По-скоро следва да се види дали си е признал за постъпката и дали се е разкаял. Ако е така едни 10-15г. по ще прилягат и ще имат повече възпитателен характер, каквато ецелта на присъдите в БГ, а не да се търси отмъщение. Прочка трябва да има, а не мъст.
11
1
 
31
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Мартин или Момюн? За такива зверове, трябва да се въведе доживотна каторга, да чукa камъни или в некоя тухларна. Сам е решил да не живее по човешките закони, следователно трябва да бъде третиран, като животно.
10
0
 
18
 
! Отговори
Хм? преди 4 години
Че къде ще избяга с два простреляни крака? Или него го пазят да не го бият?