Продават смъртоносен химикал за лекарство срещу рак и аутизъм

Miracle Mineral Solution е по-опасен от белина, изгаря очите и носната лигавица
Обновена: 21 авг 2019 11:03 | 21 авг 2019 10:56, Камелия Цветанова
44
Продават смъртоносен химикал за лекарство срещу рак и аутизъм
Снимка: bTV

Полиция и прокуратура затвориха лабораторията за белина „чудо”, предлагана като лекарство срещу рак и аутизъм.

Miracle Mineral Solution (MMS) е опасен химикал, чието действие е сходно, но дори по-опасно от това на белината.
Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни пред bTV, че продуктът е незаконен и няма произход, а човекът, който го продава, няма никаква лекарска квалификация.

Експертът заяви, че себестойността на продукта е равна на стотинки, а в уеб страницата той се продава за над 70 лв.

След акция на РЗИ - Бургас и полицията са иззети опасните препарати от лабораторията в Бургас.

По думите на лекаря само в САЩ са починали 7 души от подобни препарати, а стотици други изпитват сериозни здравни проблеми. Освен това много хора отказват да подадат сигнал след употреба на подобни химикали, защото или се срамуват или не вярват на традиционната медицина.

Експертът по обща и неорганична химия към БАН Нина Нанкова обясни, че въпросният продукт е по-опасен от белина.

Според нея той е силен окислител, който при взаимодействие с вода образува киселини. Може да предизвика сериозни раздразнения, изгаряния на очите и носната лигавица. Зависи от приетата доза и разреждане.

Нанкова посочи, че в зависимост от погълнатото количество - продуктът може да бъде смъртоносен.

Също така MMS не е селективен дезинфектант – т.е не убива само вредните бактерии, а дори и тези, които са полезни за тялото.

Светослав Стаматов е човекът, който разпространява вредния продукт. Пред bTV той заяви, че „лекарството” не се използва за болести.

Въпреки това на уеб страницата става ясно, че те лекуват заболявания, с които дори модерната медицина има все още трудности.

По указание - течността трябва да се приема по 8 пъти на ден, както и да се впръсква 2-3 пъти.

Освен в България, MMS е търсен продукт в редица страни, включително и в САЩ. Миналата седмица той беше определен от американската здравна администрация (FDA) като опасен за здравето продукт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БТВ подхвана "битката" срещу ММС. Към днешна дата я губи тотално. Всички проверяващи и медицински органи са провели своите проверки и не откриват каквито и да е нарушения. Всички сертификати и документи за произход са в ред. Всичко е законно. БТВ не се извини което е друга тема. Въпросът е, че медии като БТВ и настоящият сайт водят една платена война, спонсорирана от фармацията. Затова и тази некомпетентна статия е тук. Който е ползвал ММС, знае причината. ЧАО!
40
1
 
6
 
! Отговори
До "Аз" преди 4 години
Аха, ами явно продаваш този ***, щом се пробваш да го рекламираш. И какво, викаш хората 10 години да се тъпчат с белина, а. И на 11 година, хоп, здрави. Ха ха ха, хванах се на рекламата. Ама що да си я купят тебе, като може и от пазара?
39
9
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Аз бях скептик, но познавам лично 2 човека, на които им се подобри рязко състоянието. От 10 години пият ММС и нищо не им е станало. Това за опасен химикал са пълни глупости. Умрели били в САЩ 7 човека, а от химиотерапия колко са умрели и колко са се оправили? Не коментирайте без да сте запознати и без да сте минали по пътя на болните хора. За поръчителите на тези статии е много по-добре да си продадете апартамента и парите да наринете в турски клиники.
38
3
 
8
 
! Отговори
До мислеща преди 4 години
И аз съм с нелечимо заболяване, в края на което е смърт. Не се бъркай, че само защото имам такава болест, ей сега ще хукна да се тъпча с белина и да идиотясвам. Искаш да знаеш защо някои хора с нелечими заболявания се връзват на мошеници. Ето защо. Не става въпрос за "отчаяние", а за ГЛУПОСТ, често пъти обилно полята със СУЕВЕРИЕ. Та не си на мое място, радвай се. Ама и да не вземеш сега да очакваш, че ще си купя белина, само защото няма официално мед. лечение. Няма да стане.
37
7
 
8
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
До господата/госпожите, писали срещу мен. Явно заслепени от невежеството и злобата си даже не сте осъзнали, че никъде в поста си не подкрепям препарата. Просто се опитвам да разбера или оправдая тези хора, които на прага пред смъртта търсят последна алтернатива. НЕ СЪДЕТЕ, защото не се знае и вие на тяхното място какви л-айна бихте изпили. Бъдете здрави и по-малко злобни!
36
2
 
7
 
! Отговори
до Мислеща преди 4 години
Колко от тази пикня изпи?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като хлорираната вода от чешмата.
34
1
 
12
 
! Отговори
До мислеща преди 4 години
1. Всеки лекар знае, че има отрови, които колкото и малко да пиеш от тях, на лекарство НЯМА да станат. 2. Тези хора са като теб, умни та дрънкат, затова вместо на лекари, се доверяват на мошеници и пият отрови. 3. Крие се лечението, баш от теб специално. Затова и избираш да защитаваш препарат с белина.
33
13
 
7
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
1. Всеки лекар знае, че лекарството е в дозата, защото то и змийската отрова е опасна, и някои билки са отровни, но от тях не правят лекарства! 2. Разбирам, че тези хора са отчаяни и се хващат като удавник за сламка в това лекарство. То убива гъбички, микроби и патоорганизми, защото някои учени смятат, че рака се развива на основа на гъбичката кандида. 3. Сигурна съм, че има и други, по-ефикасни методи за лечение на тежки болести, които медицината крие, за за ни трови с химиотерапия, не с белина
32
8
 
2
 
! Отговори
Бако преди 4 години
До ГoшуПлоска шега, вероятно капацитетът ти го предполага...Дерзай! Дано успееш.
31
1
 
22
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Шефът към бармана: Направи една кофа вода с две капки водка в нея. Барманът: ?!?Шефа: Ще има парти на хомеопати довечера
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е терористичен акт.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като видиш етикета и ти става ясно, че е гаражно производство.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то и от хапчетата, ако изпиеш цяла кутия, пак ще се отровиш.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои пият урина....и се оправят.........Естествен продукт. Махнете ги тези химикали.
26
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са ги подгонили и в сащ, значи нещото действа.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е хомеопатично.
24
5
 
18
 
! Отговори
човек преди 4 години
Ми в Уикипедия общо взето не пише нищо за използването на този продукт в САЩ.Пише най-вече че се използва в Уганда и Камерун.А сега вече и в България!Ха, да ви е честито!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикварска работа!За вашето здраве яжте ГМО със желе и пийте хлорна вар!
22
8
 
11
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Има много общо. Ако си отчаян от това, че само те подмятат и ставаш все по-болен е нормално да потърсиш алтернатива. А подобни *** масово се препиръчват и от лекари. Например цялото семейсто с години пиехме Цитросепт по всякакви поводи защото ДжиПито това ни даваше. Като отидеш на лазерна епилация пък ти предписват друг имуностимулатор и т.н. Пак отрови и пак скъпи само, че от лекари.