Skoda Monte Carlo

Mercedes - идва електрическата сребърна стрела

Авг 21, 2019
Mercedes - идва електрическата сребърна стрела

Mercedes - идва електрическата сребърна стрела

Реклама Peugeot 408
Във Формула 1 Мерцедес е еталонът днес. Сребърните му стрели летят далеч пред конкуренцията. Нито Ферари, нито Ред Бул могат да следват темпото на Трилъчната звезда в премиум класа на автомобилния спорт. През 2019 г. Mercedes отново се насочва към двойната победа за титлата - в шампионата на водачите и при конструкторите.

Но скоро Mercedes ще отвари нова глава в историята на автомобилния си спорт. В края на ноември 2019 г. е началото на новия сезон във Формула Е. Mercedes е новакът в серията с чисто електрически състезателни автомобили. За целта щутгартци дори излязоха от германския шампионат за туристически автомобили (DTM).

Скоро ще дойде моментът на истината - още в средата на септември 2019 г. новият екип на Mercedes-Benz EQ във Формула Е ще бъде на път за дебюта си в първата в света изцяло електрическа състезателна серия с формули.

На Международното автомобилно изложение (IAA) 2019 във Франкфурт на Майн, Mercedes кани феновете си да проследят представянето на екипа на 11 септември 2019 г. Тогава, наред с други неща, ще бъде представен и финалният дизайн на новото превозно средство Формула Е, Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01. Освен директорът на Mercedes Motorsport Тото Волф ще присъстват и двамата пилоти - Гари Пафет и Щофел Вандорн, както и шефът на екипа на екипа на Mercedes-Benz EQ Formula E Тото Волф. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024