Пет кандидата за АЕЦ "Белене": Кой е най-удачният?

Важно е да станат ясни условията и детайлите, коментира Васил Велев
Обновена: 19 авг 2019 21:34 | 19 авг 2019 21:15, Красимир Ангелов
33

Изтича срокът за подаване на заявления за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ "Белене". На този етап кандидатите са пет.

Още по темата
"Много е важно да станат ясни условията и детайлите по тези предложения, тъй като парламентът прие решение, при което в конкурса да се участва без държавни или корпоративни гаранции, както и без дългосрочни договори за изкупуване на електроенергията на преференциални цени", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

По думите му обаче, ако България не направи промени в условията на процедурата, то на дневен ред ще изникне въпросът дали някой друг ще се съгласи да плаща вместо нас.

"Ние вече не искаме да плащаме добавки към цената под формата на задължения към обществото и други непазарно определяни такси. Не би следвало АЕЦ "Белене" да се превърне в една нова, само че американска, китайска, руска или корейска централа", отбеляза Велев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този банкянски туч,ако не беше подарил 2.5 милиарда на американците,а ги беше пренасочил за АЕЦа,до сега щяхме да я имаме. Разликата между самолетите и централата е голяма,за първите от тук насетне ще даваме,а от централата щяхме само да печелиме,ама този нашия целопитек не го разбра или гушна американски гущери!
29
1
 
10
 
! Отговори
Дъфка за балъци преди 4 години
Тази тема с АЕЦа се спряга с години в точно определени моменти. Сега се завъртя шлагера,защото Боцко изка да си запълни хъба с газ. Мозъчето му макар и на бавни обороти достигна до извода,че без Русия газ няма. Боцан хвърли стръвта за медведи наречена АЕЦ. Само че когато Путин даваше цялата газ да минава през България,тоя шут конгрешалейшански му се присмя.ГРЕШКА Боко,Русия се оправи без нас,а ти ни управи отзад нас! Ще си платуш за това...
28
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоящият руски атомен реактор в Чернобил гръмна, летящият руски атомен реактор в Буревестник гръмна, сега е ред на плаващият руски реактор да гръмне. Въпреки всичко на българина никога няма да му дойде акъла и сам ще си сложи руската ядрена бомба под ***.
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-удачният кандидат е този който няма да строи руски атомни бомби на българска територия.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ходи тогава с две кофи до Козлодуй и ги напълни с ток по 5 ст
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тока от Козлодуй излиза на 5 ст. всичко нагоре е подръжка на мрежата и загуби.
24
4
 
14
 
! Отговори
Az преди 4 години
Какво АЕЦ Белене ви гони журналистическо-политически ***?!? Ще падат правителства само да придвижите бомбата със закъснител напред. Нормални ли сте с БГ инвестиции да правят чужда АЕЦ на наша земя, ние да плащаме сметката както за тока така и за строителстово а всички печалби навън!?!?!
23
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега тока от Козлодуй е 21 ст дневна и 16 ст нощната.Ако се построи Белене ще е съответно 12 ст дневната и 8 ст нощната.Струва си.
22
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо се дадоха народни пари за референдум за АЕЦ Белене и кой носи отговорност за излишно проведения референдум?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите терделу по-големи глу паци от тях да им построят АЕЦ-а без пари и след това да им продават евтин ток.Обаче не могли да намерят такива.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тока от Белене по груби сметки ще излиза на 22 ст. на киловат, от американските централи излиза на около 12 ст., но са с модерни серопочистващи системи и глобите за емисии са много по-малки от тия на Ковачки, от другите тецова глобите за емисии от миналата година са половин милиард евро, в същото време американците постигнаха ток от слънцето на под 2 цента на киловат. Изводът е че сме продадена държава.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната тъпотия, най лесния варянт с дългосрочни последици, ще плащаме като попове ток от Белене на 40 ст., най-малко.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа, българите търсили по-големи балсами от българите.Няма как да се случи тоя филм.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подаваме го по-хитро и от кашерните. Няма да допуснем централата да е само американска, китайска, руска или корейска, но искаме някой друг да се съгласи да плаща вместо нас. С други думи - търсим по-глупав от назе си.Съмнявам се, че ще намерим.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЕЦ белене няма да има.Ще има обаче няколко милиарда потънали в нечии джобове.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5каква разруха бе комунистически урунгел?Режим на тока като в НРБ ли имаш?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Кой е казал, че трябва да продава евтин ток?Де го прочете това?Ще продава ток на пазарни цени, конкурирайки се с другите централи.
13
7
 
11
 
! Отговори
Русия е несигурна преди 4 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
12
5
 
9
 
! Отговори
Него преди 4 години
Пет кандитатури,измежду които липсва тази на държавата България.Срам и позор за нас.
11
0
 
4
 
! Отговори
:):) преди 4 години
***=дебииллиии

Спонсорирани публикации