Ароматни подправки и билки за здрави венци

Освежават и дъха
19 авг 2019 20:00, Михаела Лазарова
1
Ароматни подправки и билки за здрави венци
Снимка: pixabay

Всекидневно консумираме разнообразни подправки и билки. Обичаме да ги добавяме към менюто си, защото те го правят по-богато на аромати, вкусове. Но знаете ли, че някои от тях имат ползи за оралното здраве.

Такива са ментата, зърна карамфил, кориандър, индийско орехче, градински чай, зелен чай. Редовната им консумация възпрепятства бактериалните инфекции в устната кухина. Освен тях, вижте кои други 5 билки и подправки ще освежат дъха ви и ще поддържат венците ви здрави.

Босилек

Ако искате да намалите риска от заболявания на венците, натрупване на плака и лош дъх, добавете към менюто си свежи листа босилек. Ароматната билка има антибактериални ползи и дори влиза в състава на някои билкови продукти за орална хигиена.

Куркума

За здрави венци и зъби, добавете към менюто си тази невероятна подправка. Това, което я прави толкова специална е нейният противовъзпалителен и антибактериален ефект. Куркумата съдържа активни съставки, които се борят с бактериалните инфекции в устната кухина. Пастата приготвена с куркума и вода, с която може да масажирате леко венците и зъбите, дори може да има лек избелващ ефект.

Повече по темата миоже да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: зъбилош дъхВенци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново безпочвени измислици премислици. За здрави венци и зъби се иска редовно да се мият зъбите с приложен умерен натиск и да се гризе, ябълки, недоузрели праскови, краставици.