Lasurit eshop

DVR кампания срещу „удар в отворената врата“

DVR кампания срещу „удар в отворената врата“

DVR кампания срещу „удар в отворената врата“

Реклама Opel Stock
Заглавието на кампанията "Обърни глава, виж назад!" може да звучи малко досадно, но основните опасения на Германския съвет за пътна безопасност (DVR), Федералното министерство на транспорта и германските застрахователи за злополуки на пътя са безспорно важни. Отново и отново се нараняват велосипедисти и мотористи, защото не са били видяни при излизане от отворената врата на автомобила.

„Тези т. н. “злополуки във вратите” са по-опасни, отколкото често се предполага“, - казват от DVR. Според скорошно проучване, проведено като част от кампания, съпроводена с телевизионна реклама, повече от един на всеки десет шофьори (13 процента) рядко или никога не мислят, че велосипедистите могат да се приближат отзад при излизане.

„Тежките пътни инциденти се случват дори при скорост 0 км/ч на колата, така че кампанията има за цел да привлече вниманието на пътниците в превозни средства, мотористите и колоездачите, за опасността от произшествия, както и да даде практически съвети“, - обяснява президентът на DVR проф. Д-р мед. Валтер Айхендорф.

За да се избегнат подобни злополуки, се препоръчва т.н. "холандско захващане" преди излизането от превозното средство. При него не отваряте вратата на колата с ръката, която е най-близо до вратата, а с другата ръка, за да се обърнете автоматично назад и да погледнете натам. Който седи отляво на превозното средство, отваря вратата с дясната си ръка, а който седи от дясната, използва лявата ръка. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety BMW Tesla

Неподозирана опасност - прибиращите се дръжки на вратите!

Апр 09, 2024