12 полезни храни, подходящи за отслабване

Хапвайте фъстъчено масло
17 авг 2019 17:47, Михаела Лазарова
4
12 полезни храни, подходящи за отслабване
Снимка: istock

Почти всичко в организма ни е изградено от протеини, включително тъканите, кожата, кръвта, костите. Те са ключът към регенерацията на клетките и „поправянето“ на уврежданията в тъканите.

Тъй като протеините изискват повече време и енергия за обработка от въглехидратите, те помагат в отслабването и регулирането на теглото, както и неговото поддържане впоследствие.

Храните, които ще ви представим в галерията ни, са едновременно нисковъглехидратни и високопротеинови, което в комбинация с фибрите в тях прави чудеса с обмяната на веществата, регулацията на хормоните, поддържането на стабилни нива на кръвна захар. Наблегнете на тях, за да подобрите здравословното си състояние и тегло.

Можете да прочетете повече за тях в следващите редове.

Фъстъци и фъстъчено масло

Фъстъците и маслото от тях са прекрасен източник на мононенаситени мазнини. Те са полезни за сърдечносъдовата система, кръвното налягане, стените на кръвоносните съдове, нервната система.

Слънчогледово семе

Семките може да ви се струват твърде обикновени, за да имат значение за здравословното хранене, но не е така. Маслата и мазнините в тях са полезни за сърцето и дори намаляват риска от деменция. Богати са на протеини и много фибри. Семките помагат и в регулирането на теглото.

Конопено семе

Конопеното семе е една от най-високопротеиновите храни, богати на цинк, магнезий, желязо и калций. То стимулира имунната система. Голямото количество неразтворими фибри в състава му подхранва чревните бактерии и подобрява работата на сърдечносъдовата система. Конопеното семе намалява нивата на холестерол и триглицериди в кръвта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
А.М.Салакис преди 4 години
С хапчета се отслабва най-ефективно , само че трябва да са кръгли таблетки .Търкаляш ги по земята ...
2
4
 
6
 
! Отговори
хомео пат преди 4 години
Черна ряпа с люти чушки , китайски чесън Двеста грама хрян. Чер пипер на зърна и две глави лук. Всичкото се разбърква добре и се консумира сутрин. И вечер преди или след лягане.
1
3
 
25
 
! Отговори
Активиясъссьомга преди 4 години
Полезни храни за отслабване са царевицата (когато я прекопаеш), доматите (когато ги плевиш) и картофите - когато ги вадиш, без airbag обаче.