Аутопсията отсече: Джефри Епстайн се е самоубил

Той се е обесил в килията си
17 авг 2019 08:18, Красимир Ангелов
25
Аутопсията отсече: Джефри Епстайн се е самоубил
Снимка: Reuters

Главният съдебно-медицински експерт на Ню Йорк Барбара Сампсън определи официално,  че смъртта на финансиста Джефри Епстийн е самоубйство чрез обесване. Тялото на Епстайн беше открито преди седмица в килията му в затвора в Манхатън, докато чакаше делото си по обвинения в сексуален трафик, предаде Ройтерс.

Сампсън заяви, че становището й за причината за смъртта е формирано след "внимателен преглед на цялата информация по разследването, включително пълните заключения от аутопсията".

Още по темата
"Причина: обесване. Начин: самоубийство", се казва в изявлението, без да се посочват повече подробности в подкрепа на заключението на Сампсън.

Пестеливото на думи официално изявление за заключенията от аутопсията опровергава редица конспиративни теории,  които циркулираха в социалните мрежи за смъртта на бившия финансов мениджър, който имаше доста добри връзки.

Миналата събота 66-годишният Епстайн беше намерен безжизнен в килията си, след което беше образувано разследване на обстоятелствата около смъртта му. На 6 юли той беше арестуван и не се призна за виновен по федерални обвинения в сексуален трафик с участието на десетки непълнолетни момичета, някои от които на по 14 години.

През последните няколко дни в медиите изтичаха подробности за заключенията от аутопсията. В четвъртък два източника от правоприлагащите органи заявиха пред Ройтерс, че вратът на Епстийн е бил счупен на няколко места, което потвърди написаното в публикация на "Вашингтон пост". За някои това породи въпроси дали не може да става дума за убийство.

През 2008 г. Епстайн, регистриран извършител на сексуални престъпления, който някога разчиташе на Тръмп и бившия президент Бил Клинтън като приятели, се призна за виновен по обвинения във Флорида за незаконно плащане на подрастваща за секс.

В затвора Епстийн бил наблюдаван да не би да предприеме евентуален опит за самоубийство, но преди смъртта му това наблюдение било снето, каза преди това източник. На всеки 30 минути двама надзиратели са длъжни да правят отделни една от друга проверки на всички затворници, но тази процедура не е била следвана, добави източникът.

Отделно, в сряда екип в затвора е започнал проверка, която по същество е обичайно действие при значими събития като смърт на известен затворник, каза добре осведомен източник. Главният прокурор на САЩ Уилям Бар нареди началникът на затвора да бъде отстранен, заяви във вторник американското министерство на правосъдието. Бар посочи, че в затвора е имало "сериозни нередности".

Двама служители на затвора от крилото, в което е бил Епстийн, също са временно отстранени от работа, докато трае разследването.

В четвъртък вечер две жени, които били наети преди 15 години да правят масажи на Епстайн само за да бъдат след това обезпокоявани в сексуален смисъл от Епстийн в имението му в Манхатън, заведоха съдебен иск за 100 милиона долара към имуществото му. Искът е най-малко втори към имуществото на Епстийн след смъртта му във връзка с предполагаемото му непристойно сексуално поведение, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: САЩДжефри Епстийн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17 Обесването е виртуално. Няма нужда от въже.
19
2
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Убит,самоубит,отлетял на небето,и...Толкова години разврат,педофилия,наркооргии и...Участтниците са известни...Въпроса дека е архива с уччастниците от върховете в САЩ,Англия,Австралия,Рим и така до края....Скандалът е огромен и смъртта на Джефри не решава нищо!Малко майтап.Като излезе архива,ако де,дали по новому ще ги номерират и като пол1,пол2,полевроатлантически ***...
18
1
 
9
 
! Отговори
Рънърса преди 4 години
Ама как може да очаквате някаква друга различна експертиза ?А крясъците и виковете по време на "самоубийството" .. е ,те са несериозни. Както и мистериозното преместване съкилийника на Епстайн дни преди това....решението на 4 надзирателя да си тръгнат от работа ПО РАНО същия ден... както и снемането на наблюдението след "опита му за самоубийство" ... както и това че много високопоставени особи са щели да пострадат ако Джефри се беше изправил ЖИВ в съда ...Дребни подробности ...много удобни...
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той се бил обесил в килията си. С какво? Събрал е паяжините и си е оплел въже.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не е никакъв мъж. Да беше взел пример от масовият убиец от Нови Искър- гръма се човека със заглушител. Три изстрела си пусна в лявото слепоочие с дясната ръка.Да се бе поучил от Зайков- 2 изстрела в гръб си пусна и то с ловна пушка.Извън майтапа, ама не ви ли прави впечатление, че "властите" вече ни взимат за 100% дИбили? Дори не си правят труда да замазават. Казват нещо и ти си длъжен да вярваш.
15
2
 
22
 
! Отговори
питанка преди 4 години
Че то има ли някой който да е очаквал друг резултат от аутопсията ?
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11 На запад в ЕС кАртинката е същата. Дори ако се влгедаш на някои, на лицата им личи,че са деградирали психопати. Света наистина се управлява от психопати,и затова е токова зле,и върви към още по-зле.
13
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И мен се опитаха да самоубият, но чрез удавяне. Хвърлиха ме в блато, но аз запазих самообладание, хванах се за косата и се изтеглих нагоре.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА РАЗПРОСТРАНЕНАТА СОДОМИЯ И ПЕДОФИЛИЯ В ХОЛИВУД И ВИСОКИТЕ ВЪРХОВЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НАСКОРО СЕ РАЗПРИКАЗВАХА И АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ И БРАТ ПИТ ,КОИТО СА БИЛИ ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ НА ИЗНАСИЛВАНИЯ И ИЗВРАЩЕНИЯ С ДЕЦА И НЕПЪЛНОЛЕТНИ.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересна статия от Красимир Иванджийски за извратената технология на МОСАД да изнудват и шантажират пропадналия морално американски политически(елит) използвайки за това техния -евреина Епстейн,който се явявал на този американски(елит) сводник който е доставял за извратени сексуални оргии млада плът -деца момченца и момиченца между 5 и 16 г и записвал тези оргии на видео.Сега като се замисля предвид ниските си животински страсти нашия ББ дали юдите не го държат и него по същия начин
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...че вратът на Епстийн е бил счупен на няколко места...". Е па по-класическо самоубийство не съм виждал.
9
2
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Явно не само тук се самоубиват виртуозно напр. със заглушител, че да не стресне някой.Трябваше да се разприказва. Щеше да стане доста интересно според мен :)
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами само се чудя как стават такива неща в модерните затвори. Дали не са му помогнали?
7
3
 
25
 
! Отговори
дознател преди 4 години
А, дали е бил Епстийн или двойника му. Каза ли "аутопсията".
6
2
 
24
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Пестеливото на думи официално изявление за заключенията от аутопсията опровергава редица конспиративни теории"===============================Напротив! Само ги потвърждава! Той е от "(ония)" и самоубийството е инсценировка, сега е на някой остров с милирдите си и още малолетни и деца за сексуалните му апетити!
5
2
 
27
 
! Отговори
123 преди 4 години
Самоубили са го.
4
3
 
28
 
! Отговори
До Станислав преди 4 години
Епстийн е бил приятелче на Клинтън, Тръмп, британския принц Андрю, арабски монарси, холивудски знаменитости, американски политици и е снабдявал много от тях с тийнейджърки, някои от тях на по-малко от 14 г. После Епстийн им е правил тайно записи и ги е изнудвал.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аутопсията отсякла.
2
2
 
24
 
! Отговори
балама преди 4 години
Бе, можело е и два контролни изстрела в тила да си пусне, за всеки случай?
1
19
 
4
 
! Отговори
Станислав преди 4 години
Е кой е тоя? Трябва ли всички да знаем!?