Радикализиращи в школата: Учителите трябва да са информирани

Институции, семейство трябва да си кореспондират, коментира специалист
Обновена: 16 авг 2019 22:11 | 16 авг 2019 21:37, Петя Славова
20

Случаят с убийството на малкото момиче от сливенското село е много притеснителен. Явно в миналото на младежа, който е задържан за случилото се, е имало много сериозни пропуски, каза в предаването "Денят ON AIR" арабистът проф. Владимир Чуков.

"За да се стигне до подобен тип поведение, явно има институции, които не са си свършили работата – и семейството, и училището също", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му те трябва да си партнират помежду си, да се допълват взаимно.

"Наистина може би учителите трябва да имат повече информация за радикализацията. Има симптоми, основните насоки и белези могат да се дадат на учителите в рамките на семинари, курсове", заяви още събеседникът.

"В България има групи, които се самоизолират от обществото, което е тревожно", подчерта още Чуков. 

По думите му след атентата срещу Шарли ебдо са били дадени милиони за проекти срещу езика на омразата.

"Нека ние не достигаме този етап, а да покажем, че имаме стратегия", каза още той.

Близкият изток наистина е една взривоопасна зона, а Борис Джонсън има по-важни вътрешни дела за решаване от това да се занимава с Иран, смята Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Абе, Чуков! Учител не може да изгони ПО ЗАКОН ученик от час, дори да се е из...*** на пода, ти за радикализация и симптоми ще ми говориш....
14
0
 
9
 
! Отговори
е, и преди 4 години
е, и какво ще направи 1 учител при радикализиран ученик - НИЩО - НИТО ИМА ПРАВАТА ДА ПРАВИ НЕЩО, ДОРИ И "МЪМРЕНЕ" НИТО ЩЕ МОЖЕ ДА МУ СМЕНИ ВЪЗГЛЕДИТЕ. ПРОСТО ТОВА Е ПОРДНАТА БЕЗУМИЦА.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не заменяйте истината с лъжа. Такива престъпления на мъже спрямо жени са продиктувани от омраза. Прочетете коментарите под статиите за убийства и побоища на мъже над партньорките им и призивите, че трябвало да бъдат убити всички жени. Или коментарите под статиите за интимните отношения между мъже и жени. Също и изключително ceкcyaлни коментари под статиитe за пoпулярни личности - жени в случая. В нормалните държави това се санкционира.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Саморадикализирал сеВ КАКЪВ РЕД ИСКАШ ДА ВЯРВАШ- СТИСКАШ ЗЪБИ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА РАБОТИШ - НЕ КРАДЕШ, НЕ ЗАДИГАШ- РАБОТИШ ЧЕСТНО И ДОСТОЙНО- ТОВА Е РЕДА.
11
2
 
8
 
! Отговори
Саморадикализирал се преди 4 години
Работех в една фирма караха ме да върша какво ли не извън това за което бях отишъл там накрая ми казаха ситуацията се налага пращаме те на борсата !Отидох на борсата 8 месеца през това време дойдоха едни *** в гаража ми представяйки се за майстори на покриви ме обраха а полицията каза защо им даваш все едно имам избор а прокурора каза те си искали ти им даваш няма престъпление.Кандидатствах за работа на много места викаха ме на интервюта обаче не ме взехаКажете ми как да вярвам в реда
10
2
 
14
 
! Отговори
Ааа, без такива! преди 4 години
Хрантутим ги, даваме им какви ли не предимства и сега още трябвало!Рецептата е една:Знае се, че даденото даром не се цени.Затова, никакви помощи, предимства и други глезотии.Вместо глезенето с помощи - строги закони, да не може да живее и дори да диша, ако не ходи на училище или не работи. За такива - само трудови лагери при тежък режим и възможност за избор. Ако не му харесва, да се откаже от българското гражданство. Индия е заявила, че ги приема.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десет години управление на Герб и 19 години управление на Слави Шоу са си казали думата.
8
0
 
20
 
! Отговори
SS преди 4 години
Какво значи hate speech(реч на омразата)?Това е куха фраза.Никой не може да ме накара насила да харесвам или не някого.Дайте тогава всички да са еб.н и да са обичаме.Явно извратените умствено , нравствено и морално това е напълно.нормално.
7
0
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Неприемането на джендърството като нещо нормално също ли ще се смята за радикализация? Отказът децата в детските градини да се учат как се мастурбира също ли е радикализация? Всичко, което не отговаря на норвежките содомити, ще се смята ли за радикално?
6
0
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Радикализация е да учат децата по новите "либерални" учебници, където робството е съжителство , има повече от два пола, а по музика да учат етнически ритми от индустанския полуостров ;) !!!
5
1
 
19
 
! Отговори
А преди 4 години
Той е педофил, а не член на алкайда или ислямска държава. Пълен смях. Такива като него трябва да са под наблюдение не да развивате теории за нови симинарчета и обучения.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този се опитва да внуши колко е важно милиционерите да слухтят по училища и градини, но явно е толкова зле, че нищо не му се е получило.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уникална новина!Абсолютен паприкаш!Браво на арабистът проф. Владимир Чуков.И той,милия, иска милиони за борбата с вятърните мелници.Важното е да има едни милиони и едни наши хора,които да се борят. И като стане нещо,да обяснят,как учителите са виновни.С онова,умното момче от Пловдив с 14 кила бомба от Ислямска държава, какво се случи?
2
0
 
30
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Само където за "език на омразата" преследват нормалните хора, които се възмущават от безчинствата на ***... не и самите *** !!!
1
2
 
19
 
! Отговори
Радикулит преди 4 години
Учителите трябва да са въоръжени, не информирани, а и при атентата срещу Шарли Ебдо не беше използван "език на омразата", а АК-47.