Поредна жертва: За насилието в нас и у нас

Кризисните центрове в България - едва 30
Обновена: 16 авг 2019 20:34 | 16 авг 2019 19:37, Петя Славова
15

Всяка трета жена у нас е жертва на домашно насилие, а кризисните центрове са едва 30. Хиляди жени, деца, а вероятно и мъже, всяка вечер отнасят обида, шамар, побой или гавра. Години наред, жертвите си мислят, че това е любов, че така ги обичат, че така трябва.
Още по темата


Срам, унижение и обида кара тормозените да не признават, да не се разкриват, дори да не обсъждат проблемите си с най-близките. Ако имат такива.

А хората, които могат да помогнат са много – съседите, колегите, дори непознатите. Понякога трябва да се намесиш, иначе ставаш съучастник в поредното "убиване" на някой.  Вижте разговор по темата в Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
асдаа преди 4 години
Пак почват да чоплят за нови центрове. Сега имат подходяща основа.Целта не са центровете а да се откраднат едни пари.Един нов кризисен център за 30 човека излиза над 2 000 000 като обществена поръчка.Това прави по около 70 000 лева за всяко място в центъра - колкото за цяло жилище.Та просто още един начин да се откраднат пари.Който се чувства подложен на насилие - има си развод. И кифлата да е гледала с кого се събира.Сегашните центрове са повече от достатъчни.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва че етноса сещате се кой си трепа жените не означава че нормалните хора го правят.Кой нормален мъж ще се прибере вкъщи и ще си пребие жената?Нали трябва или да са наркомани или алкохолици или роми.Евентуално некви пропадняци които живеят ден за ден.От всичките ми познати само едни имаше -мъжът се пропи от глупост почна да шамари жена си оная търпя седмица-две пък си взе багажът и се изнесе на квартира.Подаде молба за развод разведоха се и вече не се виждат.Оня живее като скот сам и смърди.
6
10
 
9
 
! Отговори
- преди 4 години
До Бай ЕвстатиЗа първи път чувам жена да пребива и изнасилва мъжа си. Можеш ли да разкажеш по-подробно? Дано не говориш колкото да не заспиш.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грантоядите веднага изпълзяха от дyпkите си! Социални паpaзити!
4
5
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Мое близко момче се само уби от психически тормоз от жена му.Жена му беше чудовище. И разбира се не може да се докаже , а това е чисто ненаказано убийство. За сведение на " ония " Бойко няма нищо общо.
3
7
 
9
 
! Отговори
До номер 2 и 3 преди 4 години
С тази философия е обяснимо, че нищо не знаете. Не бих споделила на човек с такива разсъждения.
2
11
 
31
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЪЛНИ гл/пости са тоези твърдения, че всяка трета жена е жертва на домашно насилие!В нашия вход живеят 31 жени и за нито една не съм чул да е жертва на дом. насилие. Не познавам такава и сред приятели и познати.Този въпрос се преекспонира от определени организации, които ЗАХЛЕБВАТ от тази пропаганда.Чувал съм, че има такива жертви, но те са 1 на 50 или 1 на 100 жени в България.. Тези проблеми имат жените от нискообразовани семейства и от турските и ромските етноси у нас.
1
3
 
22
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
"Хиляди жени, деца, а вероятно и мъже, всяка вечер отнасят обида, шамар, побой или гавра"вероятно и мъже ?не просто е вероятно но е и сигурно.това че е мъж не значи по никакъв начин че е защитен от домашно насилиеза съжаление в случайте когато мъжет е жертвата то всеки го приема за насмешка и едва ли не му казва да се стегне вместо да му помогнеВСЕКИ може да стане жерта както на домашно насилие така и на изнасилване и други подобниза тези неща обаче не се говори много