Мними данъчни обикалят Северното Черноморие

От НАП предупреждават как техните служители се легитимират
16 авг 2019 17:22, Петя Славова
2
Мними данъчни обикалят Северното Черноморие
Снимка: Pixabay

Мними данъчни инспектори са плъзнали в района на Северното Черноморие, предупреждават от офиса на НАП в Добрич.

 От там предупреждават търговците да  внимават за хора, представящи се за данъчни инспектори. От  приходната агенция напомнят, че служителите на НАП винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка, която е отпечатана на хартия и е защитена с воден знак.

Още по темата

На гърба на служебната карта са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Документът съдържа още номер, дата на издаване, трите имена на служителя, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния, както и снимка.

Освен това служителите на НАП не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и актове се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР, пише "Монитор".

Ако възникнат подозрения относно автентичността на служебна карта, гражданите могат да позвънят на 0700 18 700, където могат да сверят данните от картата и така да разберат дали проверяващият ги инспектор наистина работи в Националната агенция за приходите. Всеки може да сигнализира на горепосочения телефон за нарушения и корупционни прояви на цената на един градски разговор от цялата страна. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това търговците уж се пишат много печени но всъщност са много *** парчета Най-елементарното нещо като дойдат инспектори е да им се поиска служебна карта Един приятел така си направил майтап в един магазин , представил се за инспектор и ония веднага тръгнали да му показват всичката документация ... А ако не искате да ви изнудват просто вадите телефона и им казвате че ще заснемете всичко на видео
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква е разликата с не мнимите. В кой джоб влизат парите няма значение