Апашите гастролират в курортите, но МВР отчита по-малко кражби

Претъпканите градски автобуси са рай за джебчиите
16
Апашите гастролират в курортите, но МВР отчита по-малко кражби
Снимка: Булфото, архив

Туристите в разгара на лятото са чести жертви на джебчиите. Полицията обаче отчита по-малко посегателства този сезон с над 30% по-малко.

"Преобладават сигналите от Свети Влас и Несебър. Най-вече се касае за дребни кражби и ежедневни хулигански прояви, които прерастват в сбивания. Няма тежки инциденти. Най-много сигнали в периода петък-неделя", обясни Живко Даскалов, началник на РУП-Несебър, пред bTV.

Още по темата
Седем акта и две затворени дискотеки в рамките на няколко дни. След като пое контрола върху шумните заведения това лято, полицията в "Слънчев бряг" се похвали, че сигналите за силна музика вечер рязко са спрели. 

При получаване на сигнал за нарушение на нощната тишина, адресът се посещава незабавно. Служителите на място съставят акт за административно нарушение на управителя на заведението. Установяват се свидетели и следва писмено разпореждане да не се допуска повече подобно нарушение. Към настоящия момент сме затворили две заведения, за които имаше доста сигнали", обясни Павел Колев, началник сектор "Охранителна полиция" в РУП-Несебър.  

"След затварянето на двете питейни заведения мога да кажа, че на този етап музиката е много слаба и почти нямаме оплаквания", допълни Колев.

Проблем остават кражбите. Още в началото на ваканцията си в Свети Влас компания от Франция се разделя с голяма сума пари и документи.

90% от жалбите на чуждите туристи са свързани с кражби, признават и командированите в курорта полицаи.
Претъпканите градски автобуси са рай за джебчиите, които се сливат с туристите. Кражбите трудно се доказват, ако няма свидетели.

В Царево посред бял ден туристка открадна тротинетка, оставена пред магазин. За отвличане на вниманието жената използвала помощта на собствения си син. След общественото недоволство в социалните мрежи крадлата бързо била разпозната и върнала тротинетката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 4 години
Стъкмистиката е полицейска, при милиционерите потенциалните престъпници не смееха да пръднат!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой вярва ли на полицията? Има ли такъв човек в България? Един път ми се наложи да се обърна към тях. На приятел австриец му откраднаха колата. На мене ми е тъпо - на гости ми е все пак. В цялото РПУ никой не говореше ни немски, английски, италиански... бе даже руски не говореха. Държаха се все едно аз съм му откраднал колата?!? Викам, бе аз съм преводач - знам ви тука интеУектЪ. Минаха 12!! години! Някой да се обадил? Поне да каже "забрави"? Няма такова. Камери, простотии и ПАК мързел!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се вярва на милиционерската стъкмистика трябваше отдавна в България да няма никаква престъпност. За последните 10 години, намаление с 10 % годишно...
9
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Отчитат защото ограбени те нямат доверие на полицията и не пускат жалби,но това не значи че няма проблем.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От снимката се вижеда че на плажа няма живо пиле............Силен сезон завъртя "Конската глава", няма що.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министерство на великите рушветчии отчитат спад във всичко, защото нищо не вършат. Ми то няма смисъл да се подава жалба, ми то нищо няма да стане, ми напиши едно сведение, все едно си им информатор, а не жертва. Цялата им мърлящина е такава, при това от 44 година.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 bzzzzzТуристи има но предимно руски,румънски и български бедняци.Много рядко човек с акъл и пари да почива в България.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джебчии ще срещнете само в нашето Черноморие.В Гърция и Турция джебчиите нямат шанс.И да стане някакъв гаф ще са дело на бг роми.Ромите ни правят голяма реклама по света.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значии гастрольорите са се отчели пред МВР с 30% нагоре. Ок.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Апашите гастролират в курортите, но МВР отчита по-малко кражби"кражбите падат щото мутрите се върнаха на Бг морето.Те лесно намират и "санкционират" крадците за разлика от МъВъРъ-то.Крадците са се скрили в миша дупкаА Боко си полива Магнолиите у Банкя и го Боли шлифера.
2
0
 
0
 
! Отговори
bzzzzz преди 4 години
То като няма туристи, какво да се краде,,,
1
0
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Великите българи......