Мадам Максуел - наследницата на секс чудовището Джефри Епстайн

Зад гърба на един "успял финансист", стои една "успяла светска особа"
16 авг 2019 12:10, Нели Христова
26
Мадам Максуел - наследницата на секс чудовището Джефри Епстайн
Снимки: Flickr

Сред многото мистерии, които обграждат случая на Джефри Епстайн - Самоубил ли се е или е бил убит в затвора? Защо New York Times не започват разследване, след като техен репортер отива в дома на секс трафиканта и е посрещнат от прекалено младо момиче? Къде отиват парите му? - се появява и още една, къде е неговата съучастничка Гислейн Максуел?

Daily Mail  я откри в Масачузетс, а Daily Beast – във Франция. Според New York Post, тя е в Лос Анджелис и си похапва бургери. Изданието дори разпространи нейни снимки.

Едно е ясно -  Гислейн Максуел може би държи ключа към разплитането на случая Епстайн.

Тя е наричана неговата Мадам. Максуел многократно е свързвана с това, че е привличала млади момичета, които да се превърнат в сексуални роби на финансиста. 52-годишната богата наследничка яростно отрича това да е вярно. Срещу нея никога не са повдигани обвинения, въпреки че много от жертвите я свързват с Епстайн.

Според експертите ФБР много добре знае къде е Максуел, макар и публиката, вперила очи в случая, да няма информация. Но това далеч не означава, че скоро ще бъдат повдигнати обвинения срещу нея, независимо колко лесно откриваема е.

През 2016 година една от жертвите на Епстайн - Вирджиния Джуфре, обвинява Максуел в това, че я обарвала и я принудила да прави секс с финансиста, а след това и с други мъже, имали власт. Разбира се, наследницата отрича, а случаят е приключен със сделка извън съда за неопределена сума.

От тогава Максуел страни от публични събития. По думите на адвоката й, която се изправя пред съдията през 2017 г., тя живеела в Лондон в продължение на две години, без постоянен адрес. Тази седмица Vanity Fair написа, че тя навярно е във Флорида или „живее луксозен живот в Лондон или някъде на континента“.

Daily Mail бяха категорични, че тя се припича на слънце в крайбрежното си имение в Масачузетс със своето гадже Скот Боргенсон. Новина, която самият той светкавично отрече. Неин приятел я издал на Daily Beast, че в момента се намира във Франция. В четвъртък, New York Post публикуваха нейна снимка, направена преди дни, в заведение в Лос Анджелис. Човекът, който щракнал кадъра твърди, че след това тя му казала: „Е, очевидно повече няма да ям тук.“

Ако все пак Гислейн Максуел се окаже извън границите на САЩ, то в случай, че срещу нея се повдигнат обвинения, екстрадацията й ще е следващото препятствие пред властите в Америка.

Преди смъртта на баща си Робърт Максуел, Гислейн била изключително популярна в светските среди в Лондон.

Но през 1991 година, шокирана от неочакваната му кончина, тя се мести в САЩ и завързва нови приятелства, включително със сина на кралица Елизабет II  - Андрю. Според журналистическите хроники точно по това време Максуел среща Епстайн и двамата започват връзка. Гислейн организира вечери и партита за финансиста, а на тях присъстват Доналд Тръмп, създателят на Google Сергей Брин и модният титан Лесли Уекснър.

Две от жените, които повдигат обвинения срещу Епстайн твърдят, че именно тя е жената, която ги е отвела при него.

По-рано тази година Мария Фармър, една от обвинителките на Епстайн, заяви, че се е запознала с Максуел през 1995 година на изложба. По-късно самият финансист я поканил в Ню Йорк, за да започне работа за него като арт консултант. Но вместо това, тя посрещала гости на вратата на имението му. Фармър видяла с очите си всички непълнолетни момичета, които идвали и си отивали. Когато попитала Максуел какво правят тук, Мадам й отговорила, че са дошли "за кастинг за модели". 

Но Вирджиния Джуфре не се озовава в лапите на Епстайн, защото е искала да е модел. Когато била на 15 г., тя работела като момиче, което носи кърпи в един от хотелите на Тръмп. Максуел я привикала, за да прави масажи на Епстайн. Джуфре прекарала следващите 4 години като секс робиня за финансиста. Тя дори твърди, че са й платили 10 хил. долара, за да спи с принц Андрю.

И въпреки факта, че всички знаели какво се случва, а някои от влиятелните приятели на Епстайн се отдалечили от него, респективно и от Максуел, тя все пак запазила позицията си в обществото.

Максуел сключва извън съдебната си сделка с Джуфре малко преди да се появи нова обвинителка – Сара Рансъм.

Тя твърди пред съда, че Максуел и Епстайн я заплашили, че с кариерата й е свършено, ако не прави секс с един от клиентите им. Мистериозно, момичето оттегля обвинението си, а адвокатът на Максуел е категоричен, че клиентката му реално е била изложена на опасност, защото имало много доказателства срещу нея.

Въпреки това единствено Епстайн попада под ударите на съда. Сега, след смъртта му, всички обвинения падат върху раменете на Максуел, която... не е ясно къде е. Но тя със сигурност знае поне част от онези тайни, които Епстайн отнесе в гроба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Затвора! преди 1 година
1994 Джъстин Бийбър 1994 Хари Стайлс
28
0
 
0
 
! Отговори
Радка1953 преди 1 година
И Това е мразя в затвора!
27
0
 
0
 
! Отговори
Непознати преди 1 година
МРАЗЯ ТОВА Е 1953 СЪЩО В ЗАТВОРА!
26
0
 
0
 
! Отговори
Radka Dencheva1953 преди 1 година
АЗ ТОВА СЛУЧИЛО МРАЗЯ ДЖЕФРИ ЕПСТАЙН-1953Радка Денчева Иванова 27.10.1953г.-октомври!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелка,."обарва" не е книжовна дума, и не прилича на журналист да я използва в статия!"Опипва" може би е по подходяща!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът е пълен с маняци.Накои завършват трагично.
23
3
 
16
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
До: 21Максуел бе първа дружка на Андрей Луканов.Беше посрещнат изключително радушно непосредствено след ,,промените''. При посрещането му,се беше строил целият политически Ешалон от ЦК на БКП. После парите на българите за пенсия заминаха за някакви банки,и Максуел щеше да ги върти.После се оказа че е източил и пенсиите на ,,бобитата'' на Острова,и още куп други фондове по света.Междувременно продава всички печеливши бизнеси,и оставя само губещите.После се подхлъзнал на яхтата,и никой не го видя
22
2
 
18
 
! Отговори
I jvobibivi преди 4 години
Обарвала?!?!? Алоооо журналята, докога ще ни заливате с тая шльокавица?!?
21
0
 
14
 
! Отговори
- преди 4 години
Английските му служители твърдят същото, че им обрал парите за пенсия, но там е логично. Как така идва Максуел и източва българския пенсионен фонд, кой му разрешава?
20
0
 
29
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Коя е Гислейн Максуел? За незнаещите, това е наследницата на Българският Пенсионнен Фонд,от преди 1989 г. Нейният баща източи парите на българските пенсионери,и после се удави в морето.Свидетели няма,няма и снимка на удавеният,аутопсия не е правена,тялото не е освидетелствано от никой,тялото е откарано е в друга държава,до колкото си спомням май беше Израел.Това са измамници на световно ниво,и са недостижими за закона.
19
1
 
9
 
! Отговори
Достатъчно преди 4 години
Аман от международни компаньонки!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да се оправят американските комунисти там с Путин. Мен ми все тая.
17
3
 
23
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Клинтън му беше приятел, посещаваше го на остров. Ей такива са все гнусните комунисти.. Уейнстейн нали и той приятел беше на ДемокраСтите..
16
2
 
37
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
такава ГНЪС лъха от деянията на тия "световно значими " персони,че е просто СРАМНО човек да чете за тях!!!
15
2
 
27
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Айдааа, "принц" аНдрю изгоре покрай Тръмп.
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв ключ, какво разплитане на случая Епстайн? Пишете за секс чудовището Джефри, за невръстни сексуални роби - жертви, но не казвате нищо за клиентите - ползватели на предоставяната услуга "преспиване" с деца от женски пол. Те са живи и здрави, с прекрасни кариери в демократичното и свободно пиндостанско общество. Те са авангардната част на държавния елит на Пиндостан и на други западни, цивилизовани метрополии.
13
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е дебела. Докато Чарлз е гонел Камилата, брат му Андрю е бил с 18 годишно в чашата и 14 годишно в скута :)))) хахахахах
12
12
 
16
 
! Отговори
любовчията преди 4 години
Тук в офиса има две колежки, които искам да обарвам. Ако ми хареса, може и повече.
11
2
 
42
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
"Елит" ли бе да го опишеш,разровиш ли го, той мирише.Гадно. Много. Непоносимо. Нечовешки.
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защо New York Times не започват разследване, след като техен репортер отива в дома на секс трафиканта и е посрещнат от прекалено младо момиче?"Изданието, чиито статии цитирате от време на време в сайта си ли? Защото Ню Йорк Таймс са също толкова продажни и зависими от властта като вас.