Opel Stock

Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres се провежда в Норвегия от 12 до 17 август 2019

Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres се провежда в Норвегия от 12 до 17 август 2019

Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres се провежда в Норвегия от 12 до 17 август 2019

Реклама Nissan X-Trail
Световното първенство по ориентиране (Orienteering World Championships, WOC) се провежда тази седмица в Йостфол, Норвегия. Най-добрите ориентировачи от 48 държави ще се състезават на средна, дълга дистанция и щафета, а през седмицата ще се провеждат и състезания за зрители. И тази година Nokian Tyres е основният спонсор на Световното първенство по ориентиране.

Световните първенства се провеждат за четвърти път в Норвегия, страна, известна със своите изумително красиви и предизвикателни терени. Ориентирането е много популярен спорт в скандинавските страни и Централна Европа и се очаква около 300 бегачи да участват в състезанията, които се провеждат в Сарпсборг, Йостфол. Освен това хиляди хора взимат участие в зрителските състезания, за да се насладят на физическите упражнения, природата и предизвикателствата, които спортът предлага.

„Нашата цел е да създадем най-добрите Световни първенства по ориентиране. За да го постигнем е нужно да имаме добри партньори. От името на WOC 2019 бих искал да изкажа голяма благодарност на Nokian Tyres за тяхната подкрепа, благодарение на която успяваме да постигаме целите си.“, казва Сигмунд Вистър, председател на VM Orientering 2019, компанията организатор на събитието

В подкрепа на активния, екологичен и здравословен начин на живот

Nokian Tyres е главен спонсор на събитието за четвърти път. Сътрудничеството с международната общност по спортно ориентиране е било естествено от самото начало, тъй като спортът отлично пасва на ценностите на компанията за промотиране на сигурна мобилност и активен начин на живот.

„Ориентирането съчетава физически упражнения, оценяване на природата, и решителни действия в трудни условия. Поради това пасва отлично на ценностите на компанията ни. Активният скандинавски начин на живот, желанието да бъдем пионери в устойчивото развитие и волята да предизвикваме себе си, могат да бъдат открити в нашите продукти, които са безопасни, екологични и иновативни.“, казва Анти-Юси Тахтинен, вицепрезидент „Маркетинг“ на Nokian Tyres.

Партньорството между Nokian Tyres и Международната федерация по ориентиране (International Orienteering Federation, IOF) датира от 2016 г. Многогодишният договор за спонсорство на Световните първенства по ориентиране и статуса на основен партньор на IOF могат да бъдат открити и в Световната купа по ориентиране, която компанията също подкрепя.

Най-северният производител на гуми в света е експерт в предизвикателните терени и променливите метеорологични условия. В допълнение на ориентирането, Nokian Tyres промотира здравословния начин на живот бидейки основен спонсор и на състезанието по триатлон Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Финландия. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024