Кои храни за вечеря помагат в отслабването?

Те са вкусни и полезни
12 авг 2019 22:45, Михаела Лазарова
9
Кои храни за вечеря помагат в отслабването?
Снимка: istock

Когато искаме да отслабнем и следваме хранителен план, през първите дни изпитваме трудности да контролираме апетита си, особено вечер, когато сме у дома и има много изкушения в хладилника. Нуждаем се от храни, които да са полезни, но да не добавят излишни и празни калории към диетата ни.

Какво да хапнем за вечеря или когато огладнеем отново въпреки, че сме вечеряли? Кисело мляко, печена риба, киви - това са само част от полезните храни. Кои други ще ви помогнат да отслабнете, вижте в следващите редове.

Печено (варено) пуешко или пилешко месо

Консумирането на протеини на вечеря може да бъде вашата тайна за отслабване. Вечер обикновено ни се иска да хапнем въглехидрат, сладичко, нишестени зеленчуци, които създават покачване на нивата на кръвната захар, което не е добре, когато искате да отслабнете. От друга страна, протеините в месото са чудесни за изграждането и възстановяването на мускулите, осигуряват ви ситост и поддържат нивата на захарта стабилни. Добавете към парче месо салата от свежи зеленчуци.

Ядково масло, тахан

Ако след вечеря сте гладни, има начин да надвиете глада, като си осигурите полезни мазнини, протеини и фибри -  ситост, без да нарушавате диетата си. Една – две чаени лъжички фъстъчено масло или тахан, както и тахан от лешници, сусам, бадеми, орехи, са разрешени, особено ако тренирате вечер. Може да ги комбинирате с банан, ябълка или грейпфрут. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
друсана слива в собствен сос! превъзходна вечеря!
5
2
 
7
 
! Отговори
най-помага преди 4 години
разходка в парковете или градинките на който ви хрумне западно европейски градгарантирано ще изгълтате поне литър бежаско чурайбе за вечеря, а и калорий ще изгорите
4
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Пропуснатите...
3
1
 
21
 
! Отговори
Михаелоооо, преди 4 години
Преди да напишеш тази статия, не се ли сети да се поинтересуваш колко време е нужно на стомаха, за да смеле всяка една от тези храни?Месото се смила за 5-6 часа, яйцата също са трудно смилаеми. Затова такива храни се препоръчват за обяд. Дори и за следобедна закуска не са препоръчителни, а ти ни съветваш да ги ядем вечер!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Една две чаени лъжички фъстъчено масло или тахан, както и тахан от лешници, сусам, бадеми, орехи, са разрешени"Това си е чиста калорийна бомба. След такова ядене вечер, чакай да отслабнеш. Ще стане на кукуво лято.
1
0
 
11
 
! Отговори
С преди 4 години
Не за вечеря. Вместо вечеря. :)