Lasurit

Със слънчева енергия през Австралия

Авг 12, 2019
Със слънчева енергия през Австралия

Със слънчева енергия през Австралия

Реклама Skoda Stock
Каране, каране и каране – по възможност най-ефективно. Това е целта на напдпреварата по 3000-километровото трасето на 15-тото издание на Bridge Solar Challenge Bridgestone. 53 отбора от 24 държави ще се състезават в Австралия от 13 до 20 октомври 2019 г. със своите задвижване със слънчева енергия превозни средства.

Сред тях ще е и екипът на SolarCar от Университета за приложни науки в Бохум със своята лека машина Thyssenkrupp SunRiser (tkSR).

Тази надпревара не е събитие тип „за забавление“. „Чрез изграждането на прототипите за състезанието могат да се получат важни данни и да се натрупа в тази област, както и да се изпробват нови технически решения – споделя Саша Роле, ръководител на проекта на германския екип. Освен това проектът подпомага обучението на студентите и се основава на метода на обучение чрез справяне с проблеми, при който те могат да приложат своите теоретични знания директно на практика. Другата идея е да се покаже, че е възможна алтернативна мобилност.

Спонсорът на титлата Bridgestone подпомага отборите със своето ноу-хау и доставя специално изработени за състезанието гуми. Гумите Ecopia са разработени, според производителя, специално за електрически превозни средства. При тях преди всичко са важни ниското съпротивление при търкаляне, дългият експлоатационен живот и високата устойчивост на горещи температури и постоянни натоварвания които изпитват по време на изминаването на 3000-е километра на състезателното трасе. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024