New Dacia Duster

Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

Реклама Skoda Kodiaq
Електромобилите настъпват не само в пазара за нови коли, но и на вторичния пазар. Според експертите пазарът на употребявани автомобили в Германия е изправен пред технологично преобръщане – все повече се търсят хибридни и електрически автомобили.

"Търсенето на употребявани хибридни и елмобили се увеличава през последните години. Сега на пазара за употребявани автомобили се очаква пробив на електрическите и електрифицирани автомобили" - прогнозира Маркус Крюгер от онлайн платформата heycar.

Досега, според пазарните наблюдатели, купувачите не бяха наясно дали има високи разходи или бяха обедкуражени от липсата на опит при купуването на остатъчна стойност на хибридни автомобилиии чисто електрическите автомобили. Но това постепенно се променя, защото се вижда развитието на остатъчната стойност на електрифицираните превозни средства. Все повече модели има на челните места в списъка на Schwacke.

През 2017 г. например, Hyundai Ioniq Elektro беше начело на класа със запазване на стойността от 60,65 процента в категорията на електрическите превозни средства. През 2018 г. моделът отново успя да остане на първо място в своята група, през 2019 г. засега е на 3-то място.

Същото се наблюдава и в категорията по-горен клас, където е Tesla S например. „Ниското износване, добрата издръжливост на батериите, голямото търсене и гаранциите на производителя - особено последната прави алтернативата купуване на използван електромобил доста привлекателна“, обобщава Крюгер. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024