Skoda Monte Carlo

Къде еконарушенията са най-скъпи?

Къде еконарушенията са най-скъпи?

Къде еконарушенията са най-скъпи?

Реклама Skoda Monte Carlo
В кои европейски екологични зони нарушенията се наказват най-строго? Този въпрос беше преследван от специалния портал Зелени зони за да определи десетте “лидера”.
Особено сега в сезона на ваканциите, този проблемт може да намали чувствителните ваканционните ви фондове, ако попаднете в чужбина в “капана” на околната среда.

Подобен проблем може да се изправи пред вас в твърдо установените зони с ниски емисии (LEZ) в Антверпен и Брюксел. Те са класирани на 10 и 9 място с глоби между 150 и 350 евро, в зависимост от естеството и честотата на нарушението. Добре е да знаете: Тук всички превозни средства трябва да се регистрират преди да влязат в зоната с ниски емисии, които не са одобрени в Белгия или Холандия. Това важи дори ако колата ви отговаря на спецификациите на Евро стандарт.

В екозоните в Австрия и Обединеното кралство, за незачитане на правилата се налагат глоби до около 2000 евро, класирани според европейския стандарт, вид и тегло на превозното средство“, казват от „Зелени зони“.

Дания е класирана на номер 1 по отношение на глобите. Там моторни превозни средства от определени видове от 2008 г. трябва да отговарят поне на стандарта Euro 4 или да бъдат преоборудвани като кола Euro 3 с одобрен филтър за твърди частици, преди да им бъде разрешено да шофират в екологичните зони на Копенхаген, Олборг и други градове. Административната санкция за нарушения може да възлиза на 20 000 DKK (или около 2700 евро) за шофьор на камион и неговата спедиторска агенция. Освен това превозното средство може да бъде задържано до заплащане на административното наказание. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Smart Toyota

Нова моделна година на Toyota bZ4X

Апр 16, 2024