Skoda Kodiaq

Звездата на Мерцедес стана на 110 години

Авг 09, 2019
Звездата на Мерцедес стана на 110 години

Звездата на Мерцедес стана на 110 години

Реклама Renault Arkana
Mercedes-Benz и трилъчната звезда просто вървят заедно неотделими. И това важи по целия свят. Трилъчната звезда, затворена в кръг се смята за една от най-ценните търговски марки някога. Но кога се случи тяхното събиране?

Това не се знае от доста собственици и водачи на “звездните” автомобили – събитието става преди 110 години, когато от Daimler Motor Company (DMG) на 24 юни 1909 г. получават разрешение от имперското патентно ведомство тризвездната звезда да е запазена марка на Mercedes.

Разрешение от имперското ведомство за поокрит с лавров венец надпис “Benz” се дава на 6 август 1909 г. и на тогавашния конкурент Benz & Cie. Когато двете компании се обединяват през 1925-а година, двете лога са използвани за създаване на емблемата, използвана от Mercedes-Benz до днес и според компанията в Щутгарт тя е "графичен шедьовър и в същото време синоним на иновации и лукс".

Защо е избрана звезда за емблемата? Просто Пол и Адолф Даймлер, синовете на автомобилния пионер Готлиб Даймлер, починал през 1900 г., модифицираха марка, с която баща им като технически директор на фабриката за газови двигатели Deutz е белязал семейното жилище на пощенска картичка. И още нещо - запазената марка с трите си лъча символизира визията на Gottlieb Daimler да използва двигатели на Daimler на сушата, във водата и във въздуха. Назад

Галерия


Предишна статия

ЧРД Феликс Ванкел

Следваща статия

50 години Mercedes-Benz 300 SEL 3,5


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Ретро Lamborghini

Колата мечта Lamborghini 350 GT - видео

Мар 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Mercedes-Benz

Скулптура в ярко червено: Mercedes-Benz 500 K Special Roadster

Мар 13, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ferrari

Немски автомобилен музей представя колекция Ferrari

Мар 07, 2024