Skoda Kodiaq

Toyota прави водородния си автобус по-безопасен

Toyota прави водородния си автобус по-безопасен

Toyota прави водородния си автобус по-безопасен

Реклама Opel Stock
Toyota непрекъснато подобрява автобуса си Sora работещ с горивни клетки /fuel cells/. Използваният в страната опитно пътнически градски автобус без вредни емисии, а с отделянето само на вода се движи по улиците на Япония с поредица от допълнителни системи за безопасност.

Нов пример е електроннен асистент, който предупреждава, когато се завива надясно на кръстовища за наличието на хората в сляпата зона на водача. За първи път на борда има и бутон за аварийно спиране. Благодарение на комуникацията между превозното средство и инфраструктурата, “интелигентната” транспортна система (ИТС) алармира водача за включването на червени светофари и намалява навреме скороста на буса. „Екранът показва оставащото време, докато светофарите отново станат зелени“, казват от Toyota.

Радарът с милиметрова вълна разпознава вървящи отпред превозни средства или други препятствия и предупреждава водача визуално и акустично за предстоящ сблъсък, както и помага на водача чрез намеса в работата на волана за избягване на сблъсък.

Общувайки помежду си, автобусите Sora също така могат да пътуват добре в конвой. Шофьорът в последното превозно средство може да задейства удължена зелена фаза чрез ITS радио, така че целият конвой да може да премине кръстовището наведнъж. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Техника /Technics Peugeot

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Мар 27, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

Системите за подпомагане на мотоциклетите осигуряват безопасност

Мар 25, 2024