New Dacia Duster

LEXUS INTERNATIONAL ОБЯВИ ПРОДАЖБИТЕ СИ ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 2019 ГОДИНА

LEXUS INTERNATIONAL ОБЯВИ ПРОДАЖБИТЕ СИ ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 2019 ГОДИНА

LEXUS INTERNATIONAL ОБЯВИ ПРОДАЖБИТЕ СИ ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 2019 ГОДИНА

Реклама Skoda Monte Carlo
Lexus International обяви, че общият обем на продажбите на компанията в световен мащаб през първите шест месеца (в периода от януари до юни) на 2019 г. възлиза на 360 045 автомобила. Представянето по отношение на продажбите представлява увеличение с 10% в сравнение със същия период на миналата година (януари-юни 2018 г.).

Продажбите на самозарядни хибриди в световен мащаб бележат ръст в размер на 34% и достигат обем от 121 234 автомобила, което представлява 37% дял от общия обем на продажбите на компанията в целия свят.

Продажбите от началото на календарната 2019 година до настоящия момент са отражение на засиленото пазарно търсене на изцяло новия луксозен седан Lexus ES, на представения неотдавна компактен кросоувър Lexus UX, както и на цялостното възходящо развитие на пазара на луксозни стоки в Китай.

„За нас е изключителна чест, че потребителите избират нашите автомобили. Тази година в автосалоните на марката ще бъдат и новите Lexus RC F и Lexus RX, които определено ще привлекат още по-широка аудитория. Междувременно ние продължаваме да внедряваме в моделната гама най-новите възможности, модерни удобства и авангардни концепции и решения, като обръщаме особено внимание на детайлите и майсторската изработка. Като луксозна лайфстайл марка ние винаги се стремим да предоставяме изключителни изживявания, надхвърлящи очакванията на нашите клиенти – както чрез нашите автомобили, така и с всичко останало", отбеляза президентът на Lexus International Йошихиро Сава.

ПРОДАЖБИ В ЕВРОПА
През първата половина на 2019 г. продажбите на Lexus в Европа продължават да бележат ръст с постоянни темпове. В характеризиращия се с цялостен лек спад (-2%) премиум пазар, продажбите на Lexus постигат увеличение с 5% и достигат общ обем от 40 450 екземпляра. Значителен растеж се отбелязва на няколко от основните за марката пазари като този в Италия (+51%), Германия (+33%), Испания (+19%), Полша (+13%), Франция (+12%) и Великобритания (+8%).

Ръстът на продажбите се дължи на пазарната премиера на двата изцяло нови модела - компактният кросоувър UX и луксозният седан ES. След едва петмесечно присъствие на пазара, UX постига ниво от 8 322 продададени единици, потвърждавайки положителния пазарен отзвук, с който бе посрещнат първият представител на Lexus в бързо растящия сегмент на луксозните компактни кросоувър модели.

Най-голямо увеличение на продажбите постига моделът ES (+387% с обем от 3 012 екземпляра) след пазарната премиера на новото поколение в цяла Европа в края на 2018 г.

С общ обем на продажбите в размер на 28 006 самозарядни хибридни автомобила в Европа през първата половина на 2019 г. (+17% спрямо същия период през 2018 г.), Lexus е лидер в електрификацията на континента. В държавите от Западна и Централна Европа самозарядните хибриди представляват 95% от общия обем на продажбите на марката Lexus.

ПРОДАЖБИ ПО РЕГИОНИ ОТ НАЧАЛОТО НА КАЛЕНДАРНАТА 2019 Г. ДО МОМЕНТА:
Северна Америка: 149 000 екземпляра (+1% в сравнение с миналата година)
Китай: 95 000 екземпляра (+36% в сравнение с миналата година), включително Хонг Конг

Eвропа: 40 000 екземпляра (+5% в сравнение с миналата година) Япония: 32 000 екземпляра (-4% в сравнение с миналата година)
Близък Изток: 16 000 екземпляра (+9% в сравнение с миналата година) Източна Азия: 18 000 екземпляра (+17% в сравнение с миналата година) Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024