New Dacia Duster

Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания за компоненти на тежкотоварни машини Levypyörä Oy

Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания за компоненти на тежкотоварни машини Levypyörä Oy

Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания за компоненти на тежкотоварни машини Levypyörä Oy

Реклама Nissan X-Trail
В съответствие със стратегията си за растеж Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания Levypyörä Oy, производител на различни компоненти за тежкотоварни машини, сред които колела и джанти. С двете си бизнес линии – джанти и стоманени конструкции, Levypyörä обслужва няколко реномирани производители на оборудване, както и потребители на резервни части от сферата на лесовъдството, земеделието и строителството. Годишните продажби на Levypyörä са приблизително 18 милиона евро.

„Чрез това придобиване, Nokian Heavy Tyres може да предложи нови решения на своите клиенти и да увеличи обема на производство, както и още повече да подобри нивото на услугите си. Levypyörä е доверен партньор на компанията от много години. Придобиването открива допълнителни посоки за растеж и възможност да предоставяме цялостно решение за нашите клиенти – производители и потребители на резервни части.“, казва Ману Салми, управляващ директор на Nokian Heavy Tyres.

„Като част от водещ производител на гуми за специализирани превозни средства, имаме страхотна възможност за още по-голям растеж и за развитие на продуктите и услугите на Levypyörä на глобално ниво, както и да подсилим взаимоотношенията си с клиенти и доставчици.“, казва Ларс Оянсуу, управляващ директор на Levypyörä.

Levypyörä (levypyora.fi/en) е основана преди 64 години и в нея работят около 100 души в Настола, Финландия. Компанията е водещ доставчик на колела с приложение в производството на тежкотоварни машини, а също и за потребителите на резервни части. Тя се ангажира да развива екологични процеси, които намаляват емисиите на въглероден двуокис, а също така не използват разтворители при боядисване. Levypyörä е била част от корпорацията Weckman Steel. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

Мар 27, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

DEFENDER OCTA: НОВИЯТ ГЕРОЙ

Мар 27, 2024