Opel Stock

50 години Mercedes-Benz 300 SEL 3,5

Авг 06, 2019
50 години Mercedes-Benz 300 SEL 3,5

50 години Mercedes-Benz 300 SEL 3,5

Реклама Skoda Stock
През този месец преди 50 години излиза на пазара Mercedes 300 SEL 3.5, който е развитие на модела Mercedes 300 SEL, един от най-добрите модели в света. С новия си 3,5-литров V-8 двигател и автоматична трансмисия, електронно контролираното впръскване на бензин, въздушното окачване, централното заключване включващо багажника и резервоара и електрическите регулатори на прозорците колата се качва в по-висша пазарна лига. Купето е удължено със 100 мм отзад в сравнение с 280 S/SE. С обща дължина от точно пет метра машината си оставаедно от най-компактните луксозни превозни средства в света. Четирите големи врати с широко отваряне осигуряват най-добрият достъп до интериора на автомобила и като цяло машината се определя като луксозен автомобил за дълги пътувания, отговарящ на най-високи изисквания.

Много е висок за времето си стандарта за безаварийна работа и безопасност на автомобила, включващ удароустойчива клапанна система, предпазно управление, четири големи дискови спирачки, които се управляват чрез хидравлична двуконтурна система със сервоустройство. За задния мост е монтиран регулатор на спирачната сила, както и механично предотвратяване повдигането на задната част. Mercedes-Benz 300 SEL 3.5 е в допълнение към големия 600, като единствените автомобили в света тогава с въздушно окачване .

Източник на задвижването е новоразработеният тогава V-8 двигател с ходов обем 3,5 литра и мощност от 200 к.с. при 5800/мин. Този V-8 се характеризира с голям брой технически усъвършенствания, които представляват най-модерната технология на двигателя: електронно впръскване на бензин, разработено в тясно сътрудничество с Bosch , по един разпределителен вал на цилиндров ред, вискозен вентилатор (който заработва само когато е действително необходим), допълнителен електрически вентилатор (управляван от термостат), охладител за въздух и трифазен алтернатор (770 Вата мощност). По заявка на клиента вместо стандартният MB-автоматик (205 км / ч), колата се е предлагала и с напълно синхронизирана ръчна трансмисия с четири предавки. Максималната скорост с нея се е покачвала до 210 км / ч.

Оборудването на автомобила отговаря на най-високите стандарти – в дървената облицовка на таблото са вградени два ясни кръгли инструмента. В допълнение към скоростомера е налице воден термометър, манометър за налягане, бензиномер и електрически таймер. Отделните седалки за водача и пътника отпред могат да се регулират в надлъжна посока, а седалката на водача и във височина. Наклонът на облегалката е регулируем до хоризонтално положение. Системата за отопление и вентилация също е регулируема. Налице са двустепенен, мощен тритонов клаксон, чистачки на миещите се предни стъкла, мигачи, светлини за заден ход и осветление на багажника, са само някои от характеристики на елегантния и удобен за пътуване автомобил. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Официални вносители- новини Ретро DS

CITROËN ЧЕСТВА 90-ГОДИШНИНАТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ „АВТОМОБИЛ СЪС 100 ПАТЕНТА” ТRACTION AVANT - видео

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро McLaren Mercedes-Benz

Retro Classics 2024 – Силно представяне от Mercedes-Benz

Апр 24, 2024