Opel Stock

С "летящото килимче" от ZF в бъдещето

Авг 05, 2019
С "летящото килимче" от ZF в бъдещето

С "летящото килимче" от ZF в бъдещето

Реклама Nissan X-Trail
Пътуването с кола трябва да става все по-приятно в бъдеще. Защото, разбира се, комфортът се увеличава значително, когато сте отделени от всички подрусвания, които засягат автомобила при дупки или неравности по пътя. В същото време повишаването на комфорта е съществена предпоставка за бъдещото приемане на автономно шофиране. Със своята иновативна концепция за окачване ZF Friedrichshafen AF се фокусира върху комфорта при пътуване на пътниците.

Новото шаси "Flying Carpet 2.0 /летящо килимче/" трябва да помогне да се минимизират смущаващите комфорта на возене движения на превозното средство и да се компенсират кривите, неравностите или дупките предварително. ZF използва в тази система свързване на усъвършенствани сензори, интелигентен контрол и интелигентни изпълнителни механизми. По този начин технологичната група създава важна предпоставка за реално използване на автоматизираните превозни средства на бъдещето като подвижни дневни или офиси.

Ползата е в това че при честите пътувания се освобождава свободно време за хората и те се наслаждават на комфорта и на по-дълги разстояния, без на финала разстоянието да е усетено буквално "в костите". Возещите се в автономни превозни средства ще могат да работят концентрирано в колата, да четат или гледат филм.

"Когато става въпрос за развитието на напълно автоматизирано и автономно шофиране, окачването играе ключова роля", обяснява д-р мед. Кристоф Елберс, вицепрезидент по технологично развитие на шасита на автомобили в ZF. - "С нашия" Flying Carpet 2.0 разработихме концепция за окачване, която може да контролира и минимизира напълно всички надлъжни, странични и вертикални движения на автомобила." Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Техника /Technics Peugeot

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Мар 27, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

Системите за подпомагане на мотоциклетите осигуряват безопасност

Мар 25, 2024