Lasurit eshop

Continental дава “интелигентност” на автомобилните стъкла

Авг 05, 2019
Continental дава “интелигентност” на автомобилните стъкла

Continental дава “интелигентност” на автомобилните стъкла

Реклама Nissan X-Trail
В технологията на автомобилните стъкла има голям потенциал за иновации. Защото за разлика от повърхностите на инструменти, вътрешни огледала или сензорни екрани, засега от гледна точка на цифровите технологии те са предимно напълно неизползвани. Това трябва да се промени – смятат от технологичната компания Continental и в момента разработват редица вълнуващи приложения за автомобилните стъкла.

Благодарение на новите техники за заснемане, панорамните автомобилни покриви могат да бъдат затъмнени по команда до безпрецедентно ниво. Част от предното стъкло може да бъде оцветена във времето, когато слънцето залязва или тонираните прозорци зад B-колонката на покрива могат да бъдат затъмнени с натискането на бутон за повече уединение за пътниците на задните седалки.

Предното стъкло също може да се подгрява без проводници или да служат като дисплей за предупреждения. „Интелигентното управление на стъклото“ е новият подход който ще внесе повече комфорт и безопасност в колата с помоща на прозорците. Друг възможен вариант на приложение е ако прозорците са свързани, например със заключващата система, обезледяването да може да започне веднага през зимата, когато водачът се приближи до автомобила.

"Благодарение на новите функции за затъмняване и отопление, енергията може да бъде спестена значително, което също е важна стъпка по отношение на електромобилността и автономното шофиране", казват от Continental. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Техника /Technics Peugeot

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Мар 27, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

Системите за подпомагане на мотоциклетите осигуряват безопасност

Мар 25, 2024