Skoda Monte Carlo

Hyundai с първа кола със соларен таван

Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai Sonata Hybrid

Реклама Skoda Monte Carlo
Hyundai Motor анонсира, че компанията лансира на пазара първата си кола, която е оборудвана със соларна зарядна инсталация на тавана си и която обещава да предложи на собствениците си допълнителна електрическа енергия, както и подобрена горивна икономичност и съответно увеличена автономност.

Иновативната соларна зарядна инсталация дебютира при новата Sonata Hybrid, но от Hyundai споделят, че инженерното решение ще бъде интегрирано и в други модели на марката. Новата система, която е част от "семейството" решения на компанията за постигането на една по-устойчива мобилност, е в състояние да подпомага работата на електрическата инсталация на автомобила, като може да дозареди батерията на хибридната кола (дори в движение) с от 30 до 60% на дневна база.

Според калкулация на Hyundai, с ежедневно зареждане в продължение на 6 часа, соларната система е в състояние да предложи енергия за изминаването на допълнителни 1300 километра на годишна база.

Новата Sonata на Hyundai вече се предлага на корейския пазар, а следващата стъпка ще бъде лансирането й на североамериканския. Към момента марката няма планове да предлага автомобила в Европа. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024