Opel Stock

Европейското турне през десет държави води от Атина до британската родина на MINI

Европейското турне през десет държави води от Атина до британската родина на MINI

Европейското турне през десет държави води от Атина до британската родина на MINI

Реклама Nissan X-Trail
Срещата на международната MINI Community се провежда под знака на 60-годишниния юбилей на марката.

От 8 до 11 август пристанищният град Бристол в югозападна Англия ще бъде място за среща за феновете на Mini. Тази година ежегодната среща International Mini Meeting (IMM) ще се проведе под знака на 60-годишнината на марката. Във фестивалния комплекс в квартал Ийстър Комптън се очакват участници от целия свят, много от които ще пристигнат с classic Mini или с модерно MINI. За да сподели атмосферата на събитието с фенове на британската марка от Европа, MINI CLASSIC организира пътуването #ROADtoIMM19, което подчертава трансграничния и епохален характер на IMM.

От гръцката столица Атина към родината на популярния от шест десетилетия малък автомобил ще потеглят едно classic Mini Cabrio и едно MINI Cooper от първото поколение на модела след възраждането на марката. За пореден път пътуването към IMM се провежда със старателно подготвени уникати. Двата автомобила са подготвени специално за дългото пътуване през Европа от живеещия в Бристол Streetart художник CHEBA. Екстериорът на автомобилите се отличава с пъстър мотив на петна – от задния капак, през джантите до текстилния мек покрив на classic Mini Cabrio. Двата автомобила, които съчетават класическата и новата история на марката, ще бъдат съпровождани от MINI Cooper S E Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,5 – 2,4 л/100 км; среден разход на електроенергия: 13,7 – 13,4 кВтч/100 км; CO2 емисии от горивото (комбинирани): 56 – 55 г/км), което доказа своите възможности като автомобил за дълги пътувания още през миналата година при пътешествието по маршрута Panamericana от Тексас до Огнена земя.

Със старта в Атина на 25 юли и пристигането до целта във Великобритания на 8 август 2019 година ще бъде напомнено за създателя на Mini Алек Исигонис. Конструкторът с гръцки, британски и германски произход създава, преди 60 години, идеалната концепция за креативно оползотворяване на пространството и за пъргава радост от шофирането, с които новаторският малък автомобил започва своя победоносен ход по градските улици по целия свят. По пътя си през София, Белград, Братислава, Виена, Прага, Дрезден и Ротердам до Бристол екипът на MINI CLASSIC ще прекоси общо 10 европейски държави. Той ще посети и множество клубове на MINI и ще се срещне и с феновете на други марки. Така например в Лайпциг е предвидена среща с организираните почитатели на Trabant, който в продължение на десетилетия доминираше по пътищата в Източна Германия и междувременно заслужи статуса на класически автомобил.

От четири десетилетия International Mini Meeting е любимо място за среща на феновете на британската марка. При това фокусът винаги е поставен върху въодушевлението от classic Mini и неговата изключителна история от 1959 година насам. Освен това въведеното на пазара преди 18 години модерно MINI вече е заслужило своето постоянно място на паркинга на фестивалния комплекс. Срещата на международната общност се провежда на всеки 5 години в британската родина на classic Mini и MINI. Върховият момент на тазгодишния фестивал ще бъде голямото парти по повод рождения ден на classic Mini в неделя, 11 август 2019 година. Програмата на IMM 2019 включва и музика на живо, парти-атмосфера, развлекателни конкурси и активности за свободното време. В Бристол MINI CLASSIC ще бъде представено с голяма палатка, в която ще бъдат показани и двата автомобила от пътуването. Освен това там посетителите ще имат възможност да се освежат с кафе и да отпечатат логото на събитието върху фанелки.

Актуалните впечатления от Roadtrip to Bristol ще бъдат публикувани всеки ден от 25 юли на Instagram каналът на MINI CLASSIC



Повече детайли за IMM 2019 може да намерите на уебсайта на събитието: imm2019.co.uk Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024