Opel Stock

Volvo инвестира в още два технологични стартъпа

Volvo инвестира в още два технологични стартъпа

Volvo инвестира в още два технологични стартъпа

Реклама Renault Arkana
Инвестиционното подразделение на Volvo Cars- Volvo Cars Tech Fund, обяви, че компанията е инвестирала в два високотехнологични стартъп компании, които работят по няколко изключително интересни проекта.

Стартиращите компании UVeye и MDGo, които са базирани в Тел Авив, участват в местния инкубатор DRIVE, а работата им обещава сериозни подобрения и улеснения в областта на качеството и безопасността в случай на катастрофа.

MDGo е компания, която е специализирана в разработката на медицински изкуствен интелект, като залага на технология за самообучение за проследяване на актуалното физическо състояние на хората и осигуряването на оптимално най-доброто обгрижване на специфични наранявания в случай на пътен инцидент. Технологията на компанията е в състояние да предложи на притеклите се на помощ медицинските екипи предположение за нараняванията, които са получили водачът и неговите спътници, като информацията може да бъде предадена към лекарите още преди да са достигнали до мястото на инцидента.

Вторият стартъп, в който инвестира Volvo Cars Tech Fund- UVeye, е разработил интелигентна технология за автоматична сканираща инспекция на купето за щети по конструкцията. От инвестиционната компания не само инвестират, но и възнамеряват да използват технологията на UVeye за проверка на качеството след слизането на автомобилите на марката от поточната линия. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024