New Dacia Duster

Land Rover Discovery на 30 години

Land Rover Discovery на 30 години

Land Rover Discovery на 30 години

Реклама Skoda Kodiaq
Още името на този автомобил подсказва за какво е създаден – за проучване и приключения - Land Rover Discovery. Днес е вече на 30 години и се представя от марката на видно място като част от "Класическите дни" в Замъка Дик /Schloss Dyck/. През 1987 г., Land Rover дава зелена светлина на проекта под кодовото име "Project Jay" за разработването на трети модел в допълнение към Defender и Range Rover. През 1989 г. проектът се превръща в реален автомобил.

Машинат отпразнува световната си премиера вече с официалното име "Discovery" на автосалона във Франкфурт, първоначално само с три врати и с турбодизел с директно впръскване. Land Rover представи версията с пет врати през 1990 г. и използва за пръв път изключително здравия всъдеход като основен автомобил за прочутото за "Camel Trophy".

През 1998 г. второто поколение беше представено в Парижския салон за първи път с въздушно окачване. Друга световна премиера в още ненаречения тогава пазарен SUV сегмент са въздушните възглавници за шофьора и пътника отпред. През 2001 г. системата за подпомагане на катеренето на хълма и системата за контрол на сцеплението заменят централния диференциал със самозаключване.

Най-големият скок в развитието дойде през 2004 г. на автомобилното изложение в Ню Йорк с представянето на Discovery 3. Интегрираният дизайн на рамката на тялото комбинира предимствата на монокок с тези на шасито. Моделът също така е първият, който “приземи” Rover със системата Terrain Response.

За 20-та годишнина на модела четвъртото поколение беше пуснато през 2009 г., като Discovery получи нов облик и модерен 3.0-литров, V6, дизелов двигател с последователно включен турбокомпресор. През 2011 г. Land Rover замени предишната шестстепенна автоматична с осемстепенна кутия, а през 2012 г. едномилионният Discovery слезе от линията в завода в Солихюл.

Последната глава във вече 30-годишна история на модела серия отвори Land Rover 2016-а в Парижкия салон. С пускането на пазара през пролетта на 2017 г., на петото поколение на този неразрушим многофункционален агрегат с неговия самоносещ алуминиев корпус отвори нова територия за марката. В същото време Land Rover продължава да го предлага като особено просторен седемместен модел, защото и децата постепенно порастват и стават хора. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024